Gradska hronika

Sledi tretman suzbijanja odraslih formi komaraca

Nakon tretmana koji se radi ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca, sledi tretman suzbijanja odraslih formi komaraca, izjavila je za Pirotske vesti, dr Miljević Milena iz preduzeća Sanit M&M iz Niša.

_DSC1191Tretman suzbijanja odraslih formi komaraca obaviće se u četvrtak 12.juna u periodu od 18h do 21h, i u petak 13.juna u periodu od 05h do 09h.

S obzirom da aktivnost komaraca počinje kada temperatura padne ispod 26 stepeni, tj. u večernjim i ranim jutarnjim satima, to je  razlog zbog čega će se tretman vršiti u ovim terminima da bi se na najbolji način suzbio veliki broj komaraca, koji su tada, napominjem, najaktivniji – kazala je dr Miljević.

U četvrtak 12. juna u periodu  od 18 do 21 čas tretiraće se površine:

Gradašnička reka, od sela Gradašnica   do ušća u reku Nišavu, Rasnička reka od sela Barje Čiflik do ušća u reku Bistricu, reka Bistrica do ušća u reku Nišavu,  Rogozski kanal od izvorišta Kavak do Kalea, park Momčilov grad, park hotela Pirot, zelene površine u Takovskoj ulici , park Maksima Gorkog, park Trg Republike, park Trg Karađorđe,  park LEAP  – 22. divizije , zelene površine u ulici Nikole Pašića, park u ulici Vojvode Stepe i park u ulici Dragoljuba Milenkovića.

U petak 13. juna u periodu od 5 do 9 časova tretiraće se površine:

reka Nišave, od ušća reke Jerme do ušća reke Temštice, pojas oko akumulacionog jezera i gradskog kupališta.

Da bi se akcija uspšeno realizovala i izbegle neželjene posledice u vreme tretmana ne treba boraviti na lokacijama koje su predviđene  za tretiranje, niti izvoditi kućne ljubimce. Pčelari moraju preduzeti mere zaštite pčelinjih društava.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman će biti odložen za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

A.Ć.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker