Gradska hronika

Slede kontrole

U prošloj godini iz Fonda za razvoj različite vidove podsticajnih sredstava, subvencija i različitih vidova pomoći iskoristilo je ukupno 841 poljoprivredno gazdinstvo, kazao je Pirotskim vestima pomoćnik predsednika opštine Pirot zadužen za poljoprivredu Goran Popović. On je ujedno najavio i kontrole načina trošenja sredstava iz subvencija.

goran popovic

Po njegovim rečima, najveće interesovanje je bilo za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije.

-Taj vid pomoći dobilo je 305 poljoprivrednika. Pomoć u vidu sufinansiranja kamate za kredite u cilju osavremenjavanja poljoprivredne proizvodnje dobila su 183 gazdinstva, a 87 gazdinstava dobilo je subvencije za nabavku 120 krava i junica-kaže Popović.

Po njegovim rečima, najmanje interesovanje je bilo u oblasti voćarstva i povrtarstva jer su pomoć tražilo i dobilo svega 11 voćara i 26 povrtara, a pomoć su dobijal i pčelari i mnogi drugi.

-Za subvencije je podeljeno ukupno 39.160.000 dinara, a od 50 miliona budžeta za poljoprivredu potrošeno je 46,6 miliona. Ono što nam sada predstoji jesu kontrole korišćenja subvencija jer smo dobijali informacija da je bilo slučajeva zloupotrebe sredstava tako da ćemo krenuti u kontrolu korišćenja sredstava i svako nenamensko trošenje sredstava biće adekvatno sankcionisano-kazao je Popović.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Hvala pre svega Opstini Pirot koja kao nijedna opstina u Srbiji pomaze seljaka i poljoprivrednike. A hvala i za muzilicu koju sam dobio danas, i to bez vezu i bez privilegiju.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker