Gradska hronika

SLD:Nagrade najboljim lekarima

Predsedništvo Podružnice Srpskog lekarskog društva u Pirotu, na čijem je čelu poznati hirurg dr Aleksandar Lilić, na godišnjoj skupštini podelilo je  nagrade najboljim lekarima i službama  pirotskog zdravstva.

Prema mišljenju esnafa, rekao je Dr Lilić, odnosno struke, najbolji lekar u godini na izmaku je dr Nebojša Jovanović, načelnik ortopedije, koji je uveo novu proceduru  ugradnje veštaškog kolena. Do sada se u našoj bolnici radila procedura ugradnje veštačkog kuka, a  sada se radi i  procedura ugradnje kolena. 

Dr Jovanović je skromno konstatovao da je ovu nagradu zaslužila celo Odeljenje ortopedije i najavio novitete za sledeću godinu, kada je reč o ovoj grani medicine.

 

Naime, na ovdašnjoj ortopediji biće otvoren centar za produžavanje ekstremiteta čime bi se podičile i mnogo veće sredine.

Takođe, prema mišljenju struke, specijalne nagrade su zaslužili i dobili Služba hitne pomoći i  dr Ljubomir Bončić. Zahvalnicama su nagrađeni dr Jovica Janković i dr  Vesna Đorđević, dok je istoričar Dejan Ćirić, proglašen počasnim članom  podružnice SLD u Pirotu.

Predsednik pirotske podružnice Dr Lilić je   članstvu  SLD od 220  medicinara podneo završni račun, za koji je rekao da je pozitivan, zatim  je konstatovao da su planovi SLD za ovu godinu realizovani, da je  ponovo pokrenut stručni čaopis “Medikus”, a govorio je i o misiji lekara i značaju stalnog  stručnog usavršavanja za zdravstveni sistem , čiju kičmu čine upravo lekari.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker