Sport

Slavoljub Pavlović:Radnički se vraća na staze stare slave

Legenda Radničkog Slavoljub Pavlović Paja, svojevremeno jedan od najtraženijih igrača u Prvoj ligi SFRJ u razgovoru za Pirotske vesti kazao je da se ulaskom u Prvu ligu, Radnički polako vraća na staze stare slave i dodao da veruje da će Radnički biti standardni Prvoligaš, a kada za nekoliko godina stasaju mladi super-talentovani igrači kojih ima puno danas u Radničkom, nije nemoguće “napasti” i Super ligu.

pavlovic

Pavlović se u razgovoru za Pirotske vesti priseća zlatnih vremena Radničkog, kada je umesto u Crvenu Zvezdu, na nagovor legende Radničkog Dragana Nikolića, završio u Radničkom, što je u tadašnjoj štampi odjeknulo kao grom iz vedra neba i poprilmilo razmere prave afere. Kada je došao u Pirot, Slavoljub Pavlović je ostao punih dvadeset godina i ostavio neizbrisiv trag u pirotskom sportu. Kako kaže, Pirot mu je uvek bio i ostao u srcu i uvek rado dolazi u grad kraj Nišave.

-Još 1975. godine bio sam najtraženiji igrač u prelaznom roku među klubovima prve lige, ali preovladalo je iskrenost i poštenje Dragana Nikolića, koji me je privoleo da dođem u Pirot. Bio je to veliki transfer a došao sam jer sam smatrao da ću dobro napredovati u jednoj zdravoj sredini, sa izvanrednim timom, kako bi se ušlo u tadašnju Saveznu Prvu ligu. Bila je velika afera kada sam došao u Pirot jer sam već bio jedno vreme u Napretku, gde su me izigrali u startu, trebao da završim u Crvenoj Zvezdi i bio već u Zvezdi, ali me je Dragan Nikolić ubedio da ipak dođem u Pirot zadnjeg dana prelaznog roka. Ostao sam dvadeset godina kao igrač Radničkog i kao trener po završetku fudbalske karijere. Radnički je tada bio možda i najbolji tim Druge lige, ali i u to vreme se mešala politika o tome ko će da uđe u Prvu ligu. Te godine Napredak je isforsiran da uđe u Prvu ligu, naredne godine OFK Beograd, pa Sutjeska, pa Vardar, ti klubovi su imali prednost i ulazili su u Prvu ligu, iako smo mi bili uvek u vrhu, prvi, drugi, i na kraju su nas nefudbalskim gestovima izbacivali iz trke za Prvu ligu. Svejedno, meni je srce u Pirotu, i danas pratim Radnički, volim da gledam Radnički i na strani-kaže Pavlović i dodaje:

20160605_092638_HDR_resize
Pavlović sa legendom svetskog fudbala Džordžom Bestom

– Mnogo sam srećan što se Radnički posle osam godina vratio u Drugu ligu, pratio sam Radnički i u Tabanu, gde su me oduševili. Iako živim u Kruševcu, Pirot mi je i dalje u srcu, ovde me svi znaju, prilaze mi momci koji sada imaju po 27, 28 godina, koje sam trenirao, i pozdravljaju tako da mi je srce uvek puno u Pirotu.

20160605_094356_HDR_resize

Po njegovim rečima, Radnički iz Pirota, ulaskom u Prvu ligu, polako se posle dugo godina vraća na staze stare slave, kada su od Radničkog strepeli veliki klubovi nekadašnje SFRJ.

-Prepoznao sam da Radnički sada ima vrlo ambiciozno rukovodstvo, pogotovu predsednika kluba koji je dao sebe Radničkom i uz podršku gradonačelnika Pirota, koji podržava ne samo Radnički nego i sve ostale sportove, mislim da Radnički ima svetlu budućnost. Vidim da Pirot ima i jak mali fudbal, i Radnički i karate klub i košarku i džudo i brojne druge sportove. To znači da ljudi koji vode grad hoće da drže sport na visokom nivou, što pomaže mladima da se usmere u sport a ne u poroke. To je velika stvar i pozdravljam takvu politiku. Mislim da će Radnički da bude stabilan član Druge lige, a kada stasaju ovi mladi extra talentovani igrači, što da ne, kad može Radnik Surdulica, zašto da ne može Radnički iz Pirota da bude superligaš-kaže Pavlović za Pirotske vesti.

20160605_091749_HDR_resize

Paja, kako ga Piroćanci znaju, za Radnički je odigrao preko 300 utakmica, dao preko 120 golova, sa Miroljubom Đorđevićem bio u grupi najefikasnijih igrača u nekadašnjoj SFRJ, a igrao je i sa Džordžom Bestom u SAD-u u ekipi San Hoze, gde mu je saigrač bio i čuveni Gus Hidink, kasnije legendarni selektor holandske fudbalske reprezentacije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker