Gradska hronika

Slavimo raznolikost

Udruženje “Pirot E Publika” od 15.11.2014 godine počinje realizaciju projekta „Slavimo raznolikost“ kao jedna od šest omladinskih organizacija iz Srbije.

Kroz ovaj program razmene organizacije će ojačati svoje kapacitete i razmeniti iskustva u radu sa mladima, prikupljanju sredstava i saradnji sa lokalnom samoupravom. Tri predstavnika naše organizacije će učestvovati u radionicama i posetama u trajanju od 7 dana, ali ćemo i ugostiti na 7 dana kolege iz Centra za kreativno okupljanje Temerin. Njima ce biti predstavljene organizacijeiz Pirota koje rade sa mladima, lokalna KZM, dok ce oni predstaviti svoj grad i svoju organizaciju u srednjim školama u Pirotu, kao i u Visokoj školi za stručno obrazovanje vaspitača. Projekat „Slavimo raznolikost“ pokrenula je Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i ima za cilj osnaživanje omladinskih organizacija i promociju raznolikosti među mladim ljudima u Srbiji. Pored ovoga, projekat ima za cilj povećanje mobilnosti mladih unutar zemlje i upoznavanje sa raznovrsnošću kulturnog, nacionalnog i verskog identiteta različitih krajeva Srbije.
Tim povodom Pirot i udruženje “Pirot E Publika” ugostiće predstavnike Fondacije Ana i Vlade Divac, kao i predstavnici Američke Ambasade.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker