Gradska hronika

Skupština Srbije:Pirot postao grad!

SA 156 glasova “za” poslanici Skupštine Srbije usvojili su Zakon o izmenama i dopunama Zakona teritorijallnoj organizaciji! To praktično znači da je Pirot, zajedno sa Kikindom i Vršcem postao grad.

opština

Shodno zakonskoj proceduti , pomenuti zakon ide na potpis predsednuiku Republike Tomislavu Nikoliću, a zatim  na objavljivanje u Službenom listu, da bi osam dana nakon toga postao pravosnažan. Bilo kako, Pirot će za predstojeće lokalne izbori imati status grada.

Podsetimo,  inicijativu za  status grada potpisalo je preko 7000 Piroćanaca, a u skupštinskui proceduru je ušla zahvaljujući poslaniku naprednjaka iz Kikinde Branislavu Blažiću.

Slične vesti

4 Comments

  1. Status grada ce imati fantastican ucinak na standard gradjana. To ce trenutno smanjiti nezaposlenost i uvecati plate, napuniti gradski budzet. Mole se gradjani da spreme kante usled ocekivanih izliva meda i mleka.

    1. Pa ne mogu da verujem da i ovo moze neko lose da prokomentarise.Ako nista drugo,iz budzeta Srbije se vraca Gradovima neki procenat vise a imace i komunalnu policiju,nema vise “rkanja iz nos pa pu na ulicu”!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker