Lokalna samouprava

Skupština NALED-a još jednom izabrala Vladana Vasića

U konkurenciji 11 opština i gradova, danas je na Izbornoj Skupštini NALED-a većinom glasova, koju čine više od sto delegata, izabran predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić, kao jedan od tri predsednika opština ili gradonačelnika u novom Upravnom odboru NALED-a, koji će u naredne dve godine predvoditi inicijative za unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti Srbije na putu ka EU.

Za novi UO iz redova privrede biralo se pet članova, od pet kandidovanih, iz nevladinog sektora jedan od dva kandidovana, i tri iz redova opština i gradova od ukupno jedanaest kandidovanih predsednika opština ili gradonačelnika.

Pored predsednika opštine Pirot u konkurenciji su bili gradonačelnici Kruševca, Leskovca, Novog Sada, Šapca, Sombora, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, kao i predsednici opština Pećinci, Bečeja, Vrnjačke Banje i Trstenika.

imageU novi UO, glasovima članova Alijanse, imenovano je pet predstavnika privrede – Vladan Atanasijević, direktor Assecco SEE, Dimitar Andonov, direktor operacija Coca Cola Hellenic za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju, Stanka Pejanović, generalni direktor Gorenje Beograd, Ernst Bode, generalni direktor Messer Tehnogas i Vojislav Genić, generalni direktor SAP West Balkans, tri predstavnika iz redova lokalnih samouprava – Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice i Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot, kao i Ana Brnabić, izvršni direktor Pexim fondacije, kao predstavnik organizacija civilnog društva u članstvu NALED-a.

Svečanom delu Skupštine i koktelu za članove i partnere NALED-a pridružili su se visoki predstavnici Vlade Srbije, Narodnog Parlamenta, međunarodne zajednice i diplomatskog kora.

Pirot je dobitnik dva sertifikata NALEDA-a kao opština sa povoljnim uslovim za investiranje. Počastvovan sam ovim izborom, ali je ovo i veliki izazov ali i priznanje za moj grad. Zahvalan sam svima koji su procenili da postoje vrednosti koje su me kandidovale da u drugom mandatu budem deo institucije koja je pokretač pozitivne energije u Srbiji – izjavio je predsednik Vasić medijima nakon Izborne Skupštine.

imageIzbor predsednika opštine Pirot, drugi put za redom za člana Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) je ogroman lični uspeh, ali i veliko priznanje Opštini Pirot.

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker