Kultura

Skoro 50 programa tokom leta

U okviru Pirotskog kulturno-sportskog leta, tradicionalne manifestacije koja je već u toku, Piroćanci će moći da uživaju u skoro 50 različitih programa, tačnije više od 30 manifestacija iz oblasti kulture i petnaestak sportskih manifestacija.

amateri svome gradu1

Po rečima Bobana Nikolića, člana Opštinskog veća zaduženog za vanprivredu, poslednjih godina sve veća pažnja se posvećuje pirotskim selima, gde svaka manifestacija naizlazi na odličan odziv građana koji retko imaju priliku da pogledaju pozorišnu predstavu i slične događaje iz oblasti kulture.

-Očekuju nas tradicionalni Festival staroplaninskih jela u Temskoj, zatim Staroplaninska sedenjća u Dojkincima i mnogobrojni fudbalski turniri i slični događaji koji će se dešavati u selima. Za realizaciju ovogodišnjih programa opština je izdvojila više od dva miliona dinara-kazao  je Nikolić. Već narednog vikenda očekuje se dolazak gotovo hiljadu motoraša iz cele Evrope na tvrđavi kod Kalea, a tokom leta biće organizovani i mnogobrojni koncerti i muzički festivali poput “Osveženje festa” i drugih dešavanja.

A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker