Gradska hronika

Bivšoj školi česma na dar

Grupa od tridesetak bivših učenika Mlekarske škole i stanara Doma učenika pri Mlekarskoj školi  pokrenula je akciju izgradnje česme u dvorištu Mlekarske škole. Ova akcija je proteklih dana i realizovana pa sada park Mlekarske škole krasi prelepa česma koja je dar bivših stanara Doma pri ovoj školi.

 

obnovili cesmu

Kako je Pirotskim vestima izjavila jedna od učesnica akcija Zorica Đorić, učiteljica u OŠ “Sveti Sava” u Pirotu, bivši đaci Mlekarske ali i Pedagoške akademije koji su stanovali u Domu su došli na tu ideju da bi ostavili trag svoj postojanja i boravka u Pirotu i ostavili nešto i budućim generacijama.

-Nažalost, nisu svi mogli da prisustvuju svečanom otvaranju jer neki žive i u drugim državama u okruženju, a tada smo bili tu iz čitave bivše Jugoslavije. Česmu smo posvetili našem nastradalom drugu Aleksandru Jeremiću iz Šapca, kao uspomenu na njega i na godine koje smo zajedno proveli u školi i Domu-kaže Đorićeva.

U akciji su učestvovali nekadašnji stanari Doma iz Zenice, Leskovca, Velike Plane, Strumice, Kočana, Niša, Kragujevca, Ražnja, Pirota, Šapca, Sokobanje,Jagodine, Kraljeva,Velesa, Prokupljai drugih gradova nekadašnje SFRJ.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker