Gradska hronika

Škola u Sukovu će normalno raditi

Danas je selo Sukovo na poziv meštana sela, koji su zabrinuti za opstanak seoske škole  posetio načelnik Upravnog okruga Pirot dr Aleksandar S. Ćirić i preneo im uveravanja da ova škola neće biti zatvorena i da je reč o nesporazumu.ACA_7093_resize

-Čim sam dobio poziv meštana Sukova da posetim selo pozvao sam direktora matične škole “8. septembar” iz Pirota Ljubišu Ćirića i od njega dobio uveravanja da je reč o nesporazumu i da škola u Sukovu neće biti zatovrena, odnosno da će normalno nastaviti sa radom od 1. septembra. Škola je stara čak 160 godina, ima više od 35 đaka i nema razloga da bude ugašena. Pometnju je verovatno izazvala najava u medijima o otvaranju odeljenja u susednom selu Belo Polje, ali to u ovom trenutku nije moguće jer objekat u Belom Polju nema upotrebnu dozvolu niti zadovoljava druge uslove”, kazao je načelnik Ćirić.

ACA_7095_resizeOpštinski većnik Boban Nikolić ranije je kazao Pirotskim vestima da nema govora o zatvaranju škole u Sukovu, ali i da su meštani Belog Polja uputili inicijativu lokalnoj samoupravi da se otvori jedno odeljenje u Belom Polju i da će ta inicijativa biti razmatrana zajedno sa Ministarstvom prosvete, odnosno sa nadležnom Školskom upravom u Nišu kako bi se videlo da li je moguće otvaranje odeljenja u Belom Polju.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker