Gradska hronika

Škola operativne urologije u Pirotu narednog vikenda

Opšta bolnica Pirot, narednog vikenda, po tradiciji, biće domaćin Škole operativne urologije, koja svake godine okuplja stotinjak eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, ali i mladih stručnjaka kojima je ovo odlična šansa da steknu dragoceno iskustvo.

sou

Po rečima direktora Opšte bolnice Pirot, dr Gorana Petrovića, koji ujedno rukovodi i radom ove škole, od 16. do 18. septembra u Pirotu će biti prezentovana najnovija dostignuća medicine iz oblasti operativne urologije.

-Za vreme trajanja škole biće obavljen i veliki broj operacija, među kojima će neke biti obavljene i upotrebom veoma modernih tulijum-lasera, a sve operacije biće iz operacionih sala, putem vidio-linka, prenošene u amfiteatar Opšte bolnice. Ne računajući naše lekare iz Pirota, više od 120 vrhunskih domaćih i stručnjaka iz okruženja – Bugarske, Makedonije i drugih zemalja,  učestvovaće u radu Škole, što svedoči da smo svih ovih godina trajanja Škole, uspeli da održimo visok nivo-kazao je direktor Petrović.

opsta-bolnica-rukovodstvo

Po rečima pomoćnika direktora Opšte bolnice Pirot dr Nenada Zdravkovića, Škola operativne urologije ima tradiciju dužu od 20 godina.

-Jako je značajno da se skup najboljih urologa Srbije i inostranstva održava u Pirotu jer to podiže ugled naše ustanove, omogućava još bolju edukaciju naših lekara a naši pacijenti će imati od toga veliku korist, jer će sada desetak biti operisano za vreme trajanja Škole od eminentnih stručnjaka-kazao je dr Zdravković.

skola-operativne-urologije-direktor-petrovic

Pomoćnik direktora dr Nebojša Jovanović kazao je da je organizacioni deo Škole već gotov.

-Pripreme su već pri kraju, očekuje se veliki broj stručnjaka i siguran sam da ćemo nastaviti uspešno tradiciju organizovanja Škole operativne urologije u Pirotu-kazao je dr Jovanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker