Gradska hronika

Situacija sa vodom na Kružnom putu bolja

Stručnjaci pirotskog Zavoda za javno zdravlje Pirot su danas, 19. maja četvrti dan uzastopno uzorkovali vodu sa međuseoskog vodovoda Krupac, u kome je u uzorku uzetom sa izvorišta Klok u petak 16.05.2014. god ustanovljena pojava mutnoće zbog čega je izdata preporuka da se voda ne koristi za piće iz preventivnih razloga. Svi noviji uzorci pokazuju da je mutnoća u granicama normale pa se očekuje da u subotu bude izdato zvanično saopštenje da voda iz vodovoda u selima Kružnog puta može da se koristi za piće. Ipak, dok zvanično obaveštenje ne bude izdato, ostaje na snazi preporuka da se voda ipak iz preventivnih razloga ne koristi za piće.

vodovod

Već sutradan 17.05.2014.god ponovo su uzeti uzorci vode iz istog vodovoda na analizu i u pet uzoraka u mreži ponovo je konstatovana pojava većih vrednosti za mutnoću od preporučenih. Tog dana, pak, u vodi sa izvorišta Klok nisu nađene povećane vrednosti mutnoće. U nedelju, 18.05.2014.god izvršeno je izviđanje, lokalna inspekcija i ponovo je uzorkovana voda u međuseoskom vodovodu ‘’Krupac’’. Tada nisu nađene ni u jednom uzorku povećane vrednosti za mutnoću. Danas, 19.05.2014.god je ponovo uzorkovana voda sa međuseoskog vodovoda Krupac i ponovo nisu nađene povećane vrednosti za mutnoću ni u jednom uzetom uzorku (a uzeta su sedam uzorka vode kao i prethodnog dana). Sutra se planira još jedno uzorkovanje iz pomenutog vodovoda i očekujemo završetak rezultata mikrobiološke analize za subotu 17.05.2014.god, kada ćemo imati kompletne podatke kako bi se izjasnili o higijenskoj ispravnosti voda uzorkovanih tog dana.

Napominjemo da nijedan uzeti uzorak vode do sada nije pokazao fizičko-hemijsku neispravnost (osim vrednosti za mutnoću koje smo istakli). Nastavljamo sa praćenjem svih pristižućih rezultata ispitivanja vode. Vodosnabdevanje preko gradskih vodovoda u pirotskom okrugu je redovno i stabilno i dalje, kaže se u informaiji pirotskog Zavoda za javno zdravlje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker