IZBORI 2020

Siniša Mali u Pirotu: Grad Pirot je na vrhu prioriteta Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije

Gostujući u emisiji “Oni kažu” na Regionalnoj televiziji Pirot ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali kazao je da je Grad Pirot na vrhu prioriteta kada je reč o radu Kancelarije za javna ulaganja koja je već za ovu godinu odobrila projekte vredne preko sedam miliona evra za rekonstrukciju Opšte bolnice, zgrade Gimnazije, kanal Rogoz, izgradnju fiskulturne sale u školi Mladost i drugu fazu rekonstrukcije OŠ “8. septembar. Ministar Mali je ocenio i da je Slobodna zona Pirot primer kako jedna ozbiljna lokalna samouprava može da privuče ozbiljne investitore, da obezbedi posao za svoje sugrađane i da pomogne celoj zemlji da promeni svoj imidž. 

 

-Setite se dragi sugrađani u kakvoj je situaciji bila Srbija pre samo nekoliko godina, setite se gde smo bili a gde smo sada. SNS i predsednik Vučić su doveli do toga da danas i možemo da razgovaramo o tome da Kancelarija za javna ulaganja dobije više novca koji se ulaže u Pirot, u autoputeve, nove fabrike i to je veoma važno. To jedinstvo rada lokalne samouprava i države Srbije. Kada imate nejedinstvo ili neslaganje između lokalne samouprave i republike najveću štetu trpe upravo građani. U ovom trenutku toga nema za Pirot, zato Pirot i ide napred kao što ide i Srbija. Ono što je važno, na vrhu prioriteta Kancelarije za javna ulaganja je Grad Pirot. Projekat “Srbija 2020-2025” je sledeća faza u razvoju našeg društva. Ja bih najviše voleo da su neki pre nas uradili neke stvari koje mi ne treba sada da radimo, kao što je recimo kanalizacija i vodovodna mreža. Kroz projekat “Srbija 2020-2025” svako domaćinstvo u Srbiji do kraja 2025. godine će imati priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Preko 14 milijardi evra ćemo uložiti u budućnost Srbije. Sve projekte koje smo dobili od vašeg gradonačelnika, od građana Pirota mi smo i stavili u projekat “Srbija 2020-2025. Kroz Kancelariju za javna ulaganja rekonstruisaće se i Gimnazija i Opšta bolnica i mnogo toga drugog-kazao je za TV Pirot ministar Siniša Mali.

Slobodna zona Pirot i Grad Pirot su pomogli celoj zemlji da promeni svoj imidž

-Ja kada pričam sa velikim brojem invsetitora kada pomenemo Slobodnu zomu Pirot to daje jednu potpuno drugačiju perspektivu. Zna se koliko ste ovde uradili, zna se šta SZP može, ogroman broj nagrada ste dobili i pogledajte rezultat toga. Konkretne cifre – 3.8 milijardi evra bruto stranih direktnih investicija prošle godine u Srbiji, 3.4 – 2018. godine. Dakle, 60 odsto svih stranih direktnih investicija koje dođu na teritoriju Zapadnog Balkana dođu u Srbiju. Zato mi imamo smanjenje nezaposlenosti, povećanje BDP-a, zato možemo svake godine da povećavamo minimalnu cenu rada, plate, penzije-konstatovao je ministar Siniša Mali gostujući na Regionalnoj TV Pirot, gde mu sa njim razgovarao urednik Zoran Panić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker