Lokalna samouprava

Šest novih dečjih igrališta

U Pirotu su na šest lokacija postavljena nova moderna dečja igrališta čiju izgradnju je sa 2,3 miliona dinara finansirala Direkcija za izgradnju grada.

_DSC6235_resize

Jedno od ovih igrališta postavljeno je danas na Crvenom trgu pored fontane,  a po rečima direkora Direkcije Branislava Kostića, biće postavljeno ukupno šest ovakvih igrališta.

_DSC6236_resize

-U okviru plana i programa rada Direkcije za 2013. godinu ovo je jedan od poslednjih poslova koji je planiran i koga upravo danas završavamo. Radi se o izgradnji dečjih igrališta na šest lokacija, a osim u centru grada kod fontane ovakva igrališta su postavljena u ulicama Omladinskih brigada, Jevrejskoj, naselju Barje, Berilovska kapija. Izvođač radova je “Dim” a vrednost radova je oko  2,3 miliona dinara. Igračke su urađene kvalitetno, sve imaju ateste, ali zbog bezbednosti dece moraćemo igralište u potpunosti da pustimo u upotrebu na proleće kada vremenski uslovi dozvole da tartan podlogu od reciklirane gume zalepimo za beton, s obzirom da taj postupak zahteva spoljašnju temperaturu od minimum 15 stepeni. Za to vreme igračke ćemo skloniti u naše magacine kako bi ih sačuvali za proleće-kazao je Kostić.

_DSC6232_resize

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

  1. Lepa vest,ali morace i da postave i kamere, onako zbog nekih grupacija nasih komsija.Usput sigurno za decu iz Berilovske kapije nece stici ni jedno,isto onako kao po obicaju

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker