Gradska hronika

Dva modela za rešenje problema “Prvog maja”

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je danas u maloj sali opštine Pirot sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata kompanije „Aha Mura Prvi maj Pirot“ o rešenju problema u ovoj kompaniji.

Ministar Sertić objasnio je učesnicima sastanka da Srbija neće aktivirati bankarsku garanciju u slučaju kompanije „Aha Mura Prvi moj Pirot“, jer je zajednički interes da fabrika opstane i nastavi sa proizvodnjom.
Dogovoreno je da se narednih dana ministar Sertić sretne sa slovenačkim kolegom, ministrom ekonomije Jožefom Petrovičem, kako bi u direktnom kontaktu došli do optimalnog rešenja koje bi omogućilo da fabrika nastavi sa radom.
„Zajedno ćemo doći do rešenja, jer kupci za proizvode „Aha Mure Prvi maj Pirot“ postoje i svima je interes da fabrika opstane i nastavi sa proizvodnjom i da sačuvamo radna mesta“, rekao je ministar Sertić.
Sastanku su prisustvovali i ambasador Slovenije Franc But, predstavnici lokalne samouprave i stečajni upravnik „Aha Mure“, Stevo Radovanović, koji su, takođe, izrazili spremnost da pomognu u rešavanju problema.

Postoje dva modela, koja obećavaju da pirotska konfekcija opstane.

image

MINISTRI PRIVREDE VLADE SLOVENIJE I SRBIJE USAGLASIĆE SE OKO JEDNOG OD DVA PREDLOŽENA MODELA

– U prvom modelu traži se kontra garancija za oslobadjanje depozita, dok druga podrazumeva da država preuzme vlasništvo nad Prvim majem. To je suština – izjavio je medijima Slaviša Svilarov, finansijski direktor Prvog maja.

Načelnik Upravnog okruga je nakon sastanka preneo stav ministarstva da država neće aktivirati granciju, što raduje sindikalce pirotske fabrike, koji su zadovoljni sastankom, a posebno činjenicom što će fabrika opstati, po jednom od dva predložena modela.

Sastanak ministara privrede dveju Vlada, trebao bi da se održi već sutra, ili najkasnije u ponedeljak.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker