Lokalna samouprava

Septembarski susreti NALED-a na Belom dvoru. Predstavljeni pirotski brendovi

I ove godine, u okviru tradicionalnog Septembarskog susreta na Belom dvoru u Beogradu, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) juče, 12. septembra, okupilla je više od 600 svojih članova i partnera. Gosti Susreta – privredni i lokalni lideri, predstavnici državnih institucija, međunarodne zajednice i diplomatskog kora, imali su priliku da pogledaju izložbu reprodukcija umetničkih dela naših najvećih slikara.

Sastavni deo Septembarskog susreta je i predstavljanje i degustacija odabranih lokalnih specijaliteta, hrane i vina sa geografskim poreklom, koja je organizovana u saradnji sa 35 lokalnih samouprava. Grad Pirot predstavio je svoje prepoznatljive proizvode – peglanu kobasicu, kačkavalj i sir.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, jedan od potpredsednika Upravnog odbora NALED-a, istakao je da je velika čast što je bio u prilici da kao jedan od domaćina ovog skupa predstavi Grad Pirot. Septembarski susret pruža jedinstvenu priliku za širenje mreže poslovnih kontakata i mnogobrojne susrete, od kojih izdvajamo susret gradonačelnika Vasića sa predsednicom Vlade Republike Srbije, Anom Brnabić i mnogim članovima diplomatskog kora.

Skup su otvorili Vladimir Novaković – predsednik Upravnog odbora NALED-a, Ana Brnabić – predsednica Vlade Srbije i Nj.E. Kyle Scott, odlazeći ambasador SAD-a u Srbiji. U toku programa, dodeljena je plaketa Dejanu Đokiću iz kompanije Asseco SEE koji je proglašen za Najčlana NALED-a za 2019 godinu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker