Lokalna samouprava

Semafori na još dve “kritične” raskrsnice u gradu

Dve najkritičnije raskrnice u gradu na kojima se neretko dešavaju saobraćajne nezgode, uglavnom zbog nepoštovanja znaka “stop” od strane bahatih vozača, ali i zbog nepreglednosti i naparkiranih vozila, biće uskoro obezbeđene semaforima čime će se značajno povećati bezbednost učesnika u saobraćaju.

_DSC1266
Raskrsnica ulica Lava Tolstoja na kojoj će biti postavljeni semafori

Kako je za Pirotske vesti izjavio načelnik Odeljenja za stambeno komunalnu delatnost u opštini Pirot Zoran Krstić, ovo odeljenje dalo je nalog Direkciji za izgradnju za postavljanje semafora na ovim kritičnim tačkama.

-Radi rešavanja problema u saobraćaju od strane Odeljenja za stambeno-komunalnu delatnost Direkciji za izgradnju dat je nalog za postavljanje semaforske signalizacije na raskrsnici između ulica Lava Tolstoja i Stevana Sremca. Tom prilikom naloženo je da se osim postavljanja semafora u ulici Lava Tolstoja proširi i kolovoz. Drugi semafor koji treba da se postavi biće na raskršću  ulica Nišavski odred i Ustaničke. Tu je naloženo “Komunalcu” da uradi projektnu dokumentaciju i da postavi semafore i izvede radove, s tim da na toj raskrsnici neće biti dodatnih radova kao što je to u slučaju raskrsnice na ukrštanju ulica Lava Tolstoja i Stevana Sremca-kazao je Krstić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

10 Comments

 1. Sta drugo reci osim svaka cast. Trebalo je to uraditi jos pre tridest godina, ali bolje ikad nego nikad. Jos kad bi se postavili lezeci policajci kod Ekonomske i Tehnicke skole, da pirotski djilkosi ne jure 200 na sat.

 2. na ovoj raskrsnici sa slike ima jedanmali problem
  nalevoj strani ima jedankontejner koji se treba pomeri od njega se nistane vidi i onje glavni uzrok svih udesa koji se tamo desavaju !!!
  idruga najgora na gusevici raskrsnica nakoju cekas po 2 sata da se ukljucis najgore je sto niko nece ni da stane da te propusti jednom sam tako cekao jedno 10 minuta dok nije sofer sa bg tablicama pustio da se ukljucim

 3. Semafor treba postaviti kod Pedagoške škole, na uglu Danila Kiša i V kongres (ili kakogod se već zove, whatever). Ljudi se zaleću ko ludi a i stalno se dešavaju sudari, ubacite je u progres plan za 2047.

 4. Семафор не треба постављати апсолутно нигде,јер је одавно превазиђен.Доста нам је тај један у центар.Не треба да измишљамо топлу воду,него да применимо систем који је на другом месту дао добре резултате.На Гушевицу не може да се стави кружни ток,јер има већи нагиб,тако да би зими на поледицу настао циркус.А то да те нико не пусти да се укључиш,је ствар опште некултуре у саобраћају

  1. A ti si dečko stručnjak opšte prakse! Na svaku vest imaš stručni komentar. A što prvo nešto ne pročitaš nešto, naučiš, pa posle komentarišeš. Možda je nekim propisom definisano da mora da postoji određeni broj takvih raskrsica, šta misliš o tome? A taj što ti je objasnio da zbog nagiba ne može kružni tok na Guševici je isto veliki stručnjak, jel…

 5. Нисам стручњак опште праксе,али сам бар видео пола Европе,за разлику од неких који само знају да читају прописе и чувају фотеље.А ако иоле знаш да возиш кола,замисли да на поледици низбрдо возиш у круг задњу вучу (или возило под теретом) па онда пиши експертизе

 6. Lepo je uraditi nesto novo i ipo za grad, ali postavite neke ljude da prate tok odvijanja tih radova i naj vaznije koji ce biti troskovi na kraju pokazani na izvestaju.
  Ta dva semafora ce kostati otprilike kao da se sredi ceo bulevar,

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker