Lokalna samouprava

Selo Ponor dobilo vodu

Posle višedecenijskih problema sa vodosnabdevanjem, selo Ponor od danas ima zdravu pijaću vodu i priključeno je na sistem vodosnabdevanja JP “Vodovod i kanalizacija”. U izgradnju vodovoda do sela Ponor opština Pirot preko Direkcije za izgradnju i JP “Vodovod i kanalizacije” uložila je preko 20 miliona dinara.

ponor voda

Puštanju seoskog vodovoda u upotrebu prisustvovao je i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je kazao da je ovo veliki dan za selo Ponor.

-Kako mu i samo ime kaže-Ponor, imao je problema sa vodosnabdevanjem. Danas je istorijski dan za meštane sela Ponor. Dobili su vodu i priključeni su na gradski vodovod. Pre nekoliko godina kada smo rešili da uvedemo vodu, malo ko je verovao, ali zahvaljujući poverenju i saradnjom sa Mesnom zajednicom, danas imamo vodu u Ponoru i mislim da nema kraja njihovoj sreći. Danas mogu pristojno da se okupaju, da puste veš mašinu, da ne brinu o tome da li su utrošili metar kubni ili dva vode. Osam kilometara vodovodne mreže je napravljeno u šta je uloženo 20 miliona dinara, ali te cifre su nebitne u odnosu na ono što su meštani Ponora dobili danas-kaže Vasić i dodaje da je Pirot grad koji možda ima najbolju vodu u Srbiji.

ponor_4

-Preko 90 posto teritoriji i preko 95 posto stanovništva danas u Pirotu nema briga kada je reč o vodosnabdevanju. Nemamo problema sa vodom i u sušnim periodima-kaže Vasić.

ponor_3

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić kaže da je vrednost investicije 20 miliona dinara.

-Svakog dana morali smo po dve cisterne da doteramo i ulijemo u rezervoar i na taj način malo ublažili nestašicu-kaže direktor Nikolić.

Meštanin Ponora, koji je poslednjih deset godina bio zadužen za čuvanje rezervoara u selu Gavrilo Mihajla Rančić, kaže da je puštanje vodovoda u upotrebu velika blagodet za sve meštane Ponora.

-Ranije uvek kad dođem rezervoar je bio prazan, a sada je uvek pun. Ono nam mnogo znači. Ljudi će da se vraćaju u selo, mladi sad mogu da ostanu da žive ovde, a ranije su svi odlazili-kaže Rančić i dodaje da se najviše zahvaljuje gradonačelniku Vasiću i gradskoj upravi Pirota.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker