Gradska hronika

Selo Petačinci na granici sa Bugarskom: Nestalo stado od 30 ovaca

Stado od trideset ovaca, vlasnice šezdesetogodišnje Bosiljke Stankov, iz zabačenog planinskog sela Petačinci, na samoj granici sa Bugarskom, nestalo je u ponedeljak i do danas od ovaca nema ni traga ni glasa. Bosiljki, koja živi sama u divljini, u zaseoku Šarkova mahala,  ovo stado ovaca praktično je jedini izvor egzistencije. Baka Bosiljka, iako bolesna i slabije pokretna žena, danima sama bezuspešno pretražuje šume, ali ovaca i dalje nema.

Kako je baka Bosiljka kazala Pirotskim vestima, ovce su nestale u ponedeljak, i od tada im se gubi svaki trag.

ovce planina nestanak
foto – ilustrancija

-Pasle su tu u blizini kuće. Bila sam s njima, otišla do kuće na pola sada da završim neke poslove i kada sam se vratila, od stada nije bilo ni traga ni glasa. Pretražila sam ceo teren, ali ovaca nema nigde. Sumnjala sam da su možda prešle granice sa Bugarskom, koja je veoma blizu, zamolila sam pograničnu policiju, oni su kontaktirali sa kolegama iz bugarske pogranične policije, pretražili su teren ali ovaca nema nigde. I ranije se dešavalo da pređu granicu ali se uglavnom brzo vrate ili same, ili ih vrati neko od meštana iz susedne Bugarske-kaže Bosiljka za Pirotske vesti.

Ona apeluje na sve ljude dobre volje, posebno na lovce koji posećuju ovaj teren, da ako primete stado ovaca, jave na brojeve telefona 064/2782-810 ili na 065/2053-294.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker