Gradska hronika

Selo Dobri Do:konačno vodovod!

Žitelji pirotskog sela Dobri do, konačno će  dobiti vodovod, tako da će problemi sa pijaćom vodom, posle nekoliko decenija  postati prošlost.

voda iz vodovoda ispravna za pice

 

Kako je Pirotskim vestima izjavio Bojan Vlatković, ovih dana počinje izgradnja kaptaže na koju će zatim biti priključena seoska instalacija izgrađena sredinom sedamdesetih.

-Prilikom kopanja dovodnog tunela za HE Pirot, tih godina je pogođena “žica” i voda je jednostavno nestala. Izgradnjom bazena-kaptaže, taj probolem će biti rešen i selo će konačno dobiti vodu-kaže Vlatković. Inače, ovo selo sa stotinjak žitelja,  decenijama unazad je koristio neispravnu vodu, a zbog nedostatka vode ,na velikim problemima su bili i stočari.

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Tako je obicno u partizanstini od posla, “…drug Pavle se u ovoj ovde rupi igrao kao dete i izlazio bi sav crn od uglja. Kopaj, bice ovde rudnik!” ili …. “druze Tito, probudite se, prolazimo kroz smederevski kraj, ovde radja mnogo dobro grozdje …. Bozju ti majku, gvozdje, pa budemo onda ovde izgradili zeljezaru !” Ko posle da mu kaze da je lose cuo …
    Tako je i sa dovodnim tunelom HE Zavoj , mislite li da je neko angazovao hidrogeologa, pa ako ga je i angazovao i saznao da ce mozda biti poremeceni podzemni putevi vode, ko je smeo da koci progres. Slucaj nestajanja izvora u Dobrom Dolu je “sitnica” u odnosu na ono sto moze nastati ako se “drlja” mehanizacijom po vodotocima a kamo li da se uvode u cevi derivacionih elektrana …. u zasticenom prirodnom dobru i hidroloskoj sabirnoj oblasti za vodovode koji snabdevaju 60 000 ljudi, zdravstvene ustanove, skole, ostatke industrije !?!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker