Gradska hronika

Sednica Skupštine sa elementima rijaliti programa

Prva jesenja sednica lokalnog parlamenta u najavi je trebala da bude mirna i kratka, sa samo tri tačke dnevnog reda, ali je veći deo sednice protekao u pokušaju blokade rada parlamenta od strane dela opozicionih odbornika od kojih je šest zbog nedozvoljenog ponašanja isključeno sa sednice. Nakon dva sata “rada” sednica je završena. Srpska napredna stranka danas je u saopštenju za javnost zatražila i održavanje nove sednice SO Pirot.

sednica-23-09-15-11-47-1Opozicija je u skladu sa poslovnikom predložila sedam tačaka kao dopunu dnevnog reda, od kojih su odbornici sa 50 glasova usvojili pet, dok preostale dve tačke nisu, jer nisu iz domena Skupštine.

Radmilo Kostić, odbornik i narodni poslanik Srpske napredne stranke izjavio je nakon sednice da za njega i odbornike opozicije sednica nije održana zbog nekorektnog odnosa vlasti prema opoziciji, dok je predsednik parlamenta Milan Popović razočaran ponašanjem dela opozicije smatrajući da su svojim ponašanjem danas poslali izuzetno lošu sliku građanima Pirota, ali i da je je svakako sednica održana u skladu sa poslovnikom.sednica-23-09-15-11-47

Predsednik opštine Vladan Vasić ocenio je danas da je prevelik broj rijaliti programa na televizijama uticao da pojedini odbornici iz opozicije pokušaju da i sednicu parlamenta pretvore u rijaliti show i tako su se i ponašali. 

Piroćanci su imali priliku da vide bahato i nekulturno ponašanje pojedinih opozicionih odbornika, uz uzaludni pokušaj da manjina nadvlada većinu. Pružili smo im priliku da diskutuju o tačkama koje su predložili, ali oni se nisu osvrnuli na te tačke, jer im je jedini cilj bio da blokiraju skupštinsku govornicu i rad sednice. Pokušaj na silu da se sprovede politika i dnevni red u istoriji pirotskog parlamentarizma nije zabeležena, jer su pojedini hteli da ih iznosi obezbeđenje i da se potuku ako bi im neko pružio priliku. Ovo je bila velika prilika da ljudi vide ko su pretendenti na vodeće funkcije u našem gradu. Jednom rečju – velika bruka – izjavio je Vasić nakon sednice.

I pored svega odbornici su danas usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu godine, Izveštaj i Program rada PU “Čika Jova Zmaj”, kao i upravljanje imovinom opštine Pirot.

Danas se saopštenjem za javnost obratila i SNS zahtevajući održavanje nove sednice SO Pirot.

Saopštenje možete pogledati klikom na sledeći link:  saopstenje SNS 23.09.2015 (1)

Slične vesti

3 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker