Gradska hronika

Sednica Saveta okruga

U sali Upravnog okruga Pirot danas je održana sednica Saveta Pirotskog okruga na kojoj su prisustvovali predsednici opština Pirot, Babušnica i Dimitrovgrad i zamenik predsednika opštine Bela Palanka, saopštio je danas Upravni okrug Pirot.

okrug

Jedna od tema Saveta bila je inicijativa opštine Dimitrovgrad da se uspostavi saradnja svih opština okruga po pitanju neškodljivog uklanjanja sporednih proizvoda životinjskog porekla.

Na sednici Saveta je konstatovano da su  Programi EU  jedini realni izvor sredstava, ali da je potrebno izraditi studiju izvodljivosti sa  planom upravljanja sporednim proizvodima životinjskog porekla.

Da bi se za ovakav sistem apliciralo, neophodno je da bude regionalnog tipa, da obuhvata teritorije više opština. Predstavnici svih opština su se saglasili da je inicijativa veoma korisna, i  u tom smislu predloženo je da opština Dimitrovgrad bude nosilac projekta, u saradnji sa susednim opštinama okruga i Ekološkim centrom “Stanište”.

Pripremljena dokumentacija će biti sastavni deo konkursne dokumentacije za IPA programe EU, navodi se u saopštenju Upravnog okruga Pirot koje je potpisao načelnik okruga dr Aleksandar S. Ćirić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker