Sport

Sedam medalja za pirotske džudiste

Jedna zlatna i po tri srebra i bronze za članove džudo kluba «Ipon 010» na Međunarodnom turniru «Nenad Cvetković Cvele».

Luka Golubović osvojio je zlatnu medalju, Milica Sandić, Mia Nikolić i Dimitrije Manić srebrne, a Sara Rakić, Nikola Kostić i Vuk Tošić bronazane medalje na međunarodnom turniru «Nenad Cvetković Cvele» koji je danas održan u Nišu. Odlična peta mesta i bodove za džudo klub Ipon 010 osvojilo je još sedmoro naših takmičara. Džudo klub «Ipon 010» na ovom prestižnom turniru predstavljalo je 16 takmičara uzrasta od 9 do 14 godina.

«Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima, a uz malo sreće mogli smo sigurno da osvojimo još neko odličje. Platili smo «danak neiskustvu», ali je nastup na ovom turniru svakako dobra škola za naše najmlađe takmičare. Pirotski džudisti su pokazali odličnu borbenost i što je još važnije sportsku kulturu i fer plej», rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba Ipon 010.
«Još uvek je početak sezone, ali medalje i odlični nastupi naših džudista obećavaju još veće uspehe. Imali smo i peh da na turniru, što zbog povrede, bolesti ili obaveza, nisu mogli da nastupe pojedini džudisti. Vežbamo i treniramo naporno, jer nas u aprilu očekuju borilišta na čak pet turnira širom Srbije», naglašava trener Danilo Drašković.
Četrdesetak pirotskih džudista ima pravo nastupa i na školskom Prvenstvu centralne Srbije, koje će biti održano u Boru 31. marta. Džudisti će učestvovati na ovom prvenstvu ukoliko Savez za školski sport grada Pirota obezbedi novac za prevoz.
Na 21. Međunarodnom turniru «Nenad Cvetković Cvele», koji je organizovao džudo klub «Niš» iz Niša učestvovalo je 300 takmičara iz više od 30 klubova iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Grčke.

Saopštenje Džudo klub Ipon

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker