Sport

Sedam medalja za pirotske atletičare

Na Prvenstvu Srbije u hodanju na stazi pirotske atlete su dominirale. Prva mesta i titule državnih prvaka osvojili su Nikola Lilić u kategoriji starijih juniora, Anastasija Marinković  u kategoriji mlađih juniorki, Anđela Manić u kategoriji mlađih juniorki, dok su druga mesta i srebrne medalje osvojili Jovan Delčev, Smiljana Dankov, Katarina Mitov i Andrija Potić. Pirotski atletičari osvojili su ukupno sedam medalja. 

nikola lilic

Odlični su bili i Anja Ćirković, Andrea Manić, Dimitrije Delčev, Lazar Živković, dok je po rečima trenera pirotskih atletičara Predraga Krstovića, pirotski tim ozbiljno oštećen odlukom sudija da se diskvalifikuje Danica Gogov, od koje se takođe puno očekivali i bila je jedan od favorita.

-Prezadovoljan sam učinkom. Osvojili smo sedam medalja na prvenstvu države. Samim tim, najuspešniji smo tim u Srbiji u disciplini sportsko hodanje. Što se Daničine diskvalifikacije tiče, moram da kažem da je reč o totalnoj nekompetentnosti sudija, što je problem na globalnom nivou u srpskoj atletici. Danica ima perfektnu tehniku, čak je i medalje za tehniku osvajala u Ukrajini-kaže Krstović za Pirotske vesti i dodaje da su prijatno iznenađenje mladi takmičari, koji tek treba da naslede Danicu i Nikolu, a koji su takođe na ovom takmičenju osvojili tri medalje. Reč je o Anđeli Manić, Katarini Mitov, Andriji Potiću, Dimitriju Delčevu i drugim mladim atletičarima.

12033216_10205742867191174_630480967754035047_n

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker