Ostale vesti

SEDAM MEDALJA na međunarodnom turniru “Mladost Evrope” – Sjajan početak sezone pirotskih džudista

Sara Rakić, Luka Golubović, Janko Potić i Miloš Panić osvojili su zlatne medalje, Mia Nikolić i Vuk Tošić osvojili su srebrne, a Maša Potić i Marko Nikolić bronzane na međunarodnom turniru «Mladost Evrope» koji je održan u Nišu.


Džudiste kluba «Ipon 010» su predvodili treneri Danilo Drašković i Marko Cenić, a ovaj rezultat je bolji od prošlogodišnjeg iako je konkurencija bila mnogo jača. Na turniru su učestvovali džudisti uzrasta od 8 do 14 godina.


«Sezona za naše džudiste je počela sjajnim rezultatima na turniru «Mladost Evrope», a nadam se da će nam i ostatak godine biti takav. Naš klub Ipon 010 predstavljalo je 20 takmičara. Svi su pokazali borbenost i odličnu formu na početku sezone. Najbolje rezultate ostvarili su stariji poletarci koji su u ekipnom plasmanu osvojili treće mesto od 43 kluba. Ne želim da zvučim neskromno, ali je uspeh mogao da bude i veći ako se uzme u obzir da nismo otputovali u kompletnom sastavu i da je četvoro takmičara osvojilo peto mesto. Jakovu Đeliću ovo je bio prvi nastup na turnirima i zbog neiskustva, uprkos sjajnim borbama, izgubio je medalju za tri sekunde i osvojio peto mesto», rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba Ipon 010.
«Zato nas očekuju naporni treninzi u predstojećem periodu i još bolji rezultati na turnirima. Za 15 dana poletarci, mlađi i stariji dečaci i devojčice nastupiće na Međunarodnom turniru «Nenad Cvetković Cvele» u Nišu, a imam veliku čast i zadovolljstvo da najavim da će 30. marta Pirot biti domaćin Prvenstva centralne Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola. Biće to pravi spektakl za ljubitelje džudoa, a Piroćanci će prvi put u istoriji pratiti borbe na pet tatamija istovremeno», naglašava trener Drašković.


Na turniru «Mladost Evrope», koji je organizovao džudo klub «Šogun» iz Niša učestvovalo je više od 450 takmičara iz 43 kluba iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Rusije. U ukupnom plasmanu džudo klub «Ipon 010» zauzeo je četvrto mesto na turniru, što je najbolji rezultat u odnosu na sve klubove iz Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker