Politika

Savov podržao listu Zorana Petrova

U nedelju 26. oktobra biće održani izbori za Nacionalne savete bugarske nacionalne manjine u Srbiji. Jedan od funkcionera lokalne vlasti u Pirotu Sreten Savov, član Opštinskog veća, na tim izborima podržao je listu čiji je lider Zoran Petrov.koalicija bugara u srbiji

Kako je Savov izjavio Pirotskim vestima, na predstojećim izborima pripadnici bugarske nacionalne manjine moći će da biraju između četiri liste, a nakon izbora biće formiran nov Nacionalni savet Bugara u Srbiji sa ukupno 19 članova.

-S obzirom da je nosilac liste Koalicija Bugara u Srbiji Zoran Petrov iz Dimitrovgrada, sa kojim opština Pirot ima izuzetno dobru saradnju i na polju infrastrukture a i kada je reč o saradnji sa bugarskim opštinama što je naročito značajno imajući u vidu da EU kroz svoje fondove podržava prekograničnu saradnju i izgradnju infrastrukture, ja sam odlučio da podržim upravo listu čiji je nosilac Zoran Petrov. Na taj način želim da omogućim i da se opština Pirot bolje pozicionira u daljoj saradnji sa opštinama u Bugarskoj što je od ključne važnosti za realizaciju brojnih regionalnih projekata između srpskih i bugarskih opština. Imamo primer regionalne deponije, treba razmišljati o projektima koji su regionalnog karaktera poput puteva i drugih infrastrukturnih projekata. Pozivam ovim putem pripadnike bugarske nacionalne manjine da izađu na izbore 26. oktobra i da podrže listu broj 2-kazao je Savov.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker