Gradska hronika

Sastanak Euroregiona u Babušnici

Opština Babušnica i predsednik Opštine Babušnica , gospodin Dragan Vidanović bili su domaćini radnog sastanka i Skupštine srpskog dela Euroregiona Nišava.

U sali zgrade opštine Babušnica danas je održan radni sastanak i Skupština srpskog dela Euroregiona Nišava, kome je, pored predstavnika svih opština članica: Babušnice, Pirota, Dimitrovgrada i Bele Palanke, prisustvovala i načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić. Sastanku su prisustvovali i pretstavnici UG Pirogos, jednog od osnivača Euroregiona Nišava. Tema sastanka bila je: “Prošlost, sadašnjost i budućnost Euroregiona Nišava”. 

Nakon otvaranja sastanka prisutne je pozdravio domaćin skupa, predsednik opštine Babušnica, Dragan Vidanović, ističući značaj Euroregiona Nišava za sve članice, pa samim tim i za opštinu Babušnica, i naglasio da će opština Babušnica i dalje aktivno raditi u okviru Euroregiona. 

Pored izveštaja o radu i aktivnostima sa finasijskim pokazateljima, Euroregiona Nišava za 2015-2016. godinu, verifikovani su i mandati članova Skupštine za period 2016-2020, i obavljen je izbor predsednika, koordinatora, članova Upravnog i Nadzornog odbora, i sekretara srpskog dela Euroregiona Nišava.

Za predsednika srpskog dela Euroregiona Nišava, i kopredsednika Euroregiona Nišava, ponovo je izabran dosadašnji predsednik, profesor Vladica Tošić. Novi mandat na mestu koordinatora dobio je Vidojko Panajotović, koji je i u prethodnom periodu obavljao tu dužnost. Za zamenika predsednika UO SRB Euroregiona Nišava-UG Ponišavlje izabran je Milija Todorov. Potpredsednici SRB Euroregiona Nišava-UG Ponišavlje: Goran Dimitrijević, zamenik predsednika opštine Babušnica, Miroslav Marinković, zamenik predsednika opštine Bela Palanka i Slavoljub Manoilov, član opštinskog rukovodstva opštine Dimitrovgrada. Za člana UO SRB Euroregiona Nišava-UG Ponišavlje izabran je i Milan Popović član Skupštine AEBR-a. Novi sekretar SRB Euroregiona Nišava-UG Ponišavlje biće Marija Stojanović.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Milan Iskrenov-Babušnica, Ivana Stanković-Bela Palanka i Dejan Cenkov-Dimitrovgrad.

Tema današnjeg sastanka bila je i priprema Godišnje skupštine Euroregiona Nišava, koja će se održati 9. decembra u Dimitrovgradu uz prisustvo svih članica iz Srbije i Bugarske, kao i ostvarivanje euroregionalne saradnje tri euroregiona „Nišava-Stara planina-Dunav“.

Sastanak u Babušnici je prekretnica u daljem radu i aktivnostima Euroregiona Nišava. Formirana je nova organizaciona struktura i utvrđena godišnja članarina i budžet SRB Euroregiona Nišava-UG Ponišavlje. Jednoglasno je usvojen je i akcioni plan Euroregiona Nišava za 2017. godinu. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker