Lokalna samouprava

Saša Jovanović novi načelnik Gradske uprave Pirota

Danas je održana sednica Gradskog veća na kojoj su razmatrane dve teme – postavljenje vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave i postavljenje načelnika. Jednoglasnom odlukom Gradskog veća za v.d. zamenika načelnika Gradske uprave postavljen je, Nebojša Ristić, a za načelnika, dosadašnji sekretar Skupštine grada, Saša Jovanović. Sednica je mogla da se održi onlajn rekao je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, ali zbog značaja funkcije koju će obavljati nova lica bilo je važno fizičko prisustvo članova Veća i održavanje sednice na uobičajeni način.

Gradonačelnik, Vasić, je istakao da je u svojoj profesionalnoj karijeri imao odličnu saradnju sa nekoliko načelnika Gradske uprave i smatra da je pozicija načelnika Gradske uprave od izuzetnog značaja.

“On je u suštini direktor, da tako narodski kažem. Upravlja resursima, kadrovima, postavljenjima, čak i budžetom. Ja sam naredbodavac za izvršenje budžeta, ali onaj ko dnevnu operativu radi sa budžetom jeste načelnik Gradske uprave. Zato sam i rekao da sam zatekao, ako se dobro sećate, Gorana Krstića, koji je sada u inostranstvu, Bogoljuba Tošića, Dejana Živkovića, Dragana Stankovića i evo sad ću sarađivati sa Sašom Jovanovićem” – rekao je, pored ostalog, Vasić.

Novi načelnik Gradske uprave, Saša Jovanović, smatra da je veliko zadovoljstvo, čast i privilegija biti na ovoj fukciji kao jednog od organa u sistemu jedinice lokalne samouprave. Istovremeno, svoje postavljenje doživljava kao motornu snagu za rad gradonačelnika, Gradskog veća i Skupštine grada. Jovanović je istakao da će svoje poslove, kao i do sada, obavljati predano i savesno, što podrazumeva visok stepen discipline kako bi se poslovi obavljali stručno, zakonito i efikasno.

Nebojša Ristić kaže da je za njega postavljenje za vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave veliki izazov i da će kao i u proteklih trinaest godina, koliko je na službi u Upravi grada, raditi odgovorno i profesionalno.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker