Obrazovanje

“Šarenijada” – Veličanstvena izložba radova učenika OŠ “8. septembar” povodom Uskrsa

Svake godine, nekoliko nedelja uoči Uskrsa, učenici i nastavnici OŠ “8. septembar” u Pirotu, uz veliku podršku i saradnju roditelja, počinju pripreme za, jednu od najlepših i najzanimljivijih manifestacija u Školi, “Šarenijadu”. Ove godine održava se 12. “Šarenijada”, a pauza je usledila u prethodne dve godine zbog epidemiološke situacije. Sutra je glavna svečanost uz bogat program. Danas, prvi dan “Šarenijade” imao je izložbeni karakter. Prebogatu izložbu učeničkih radova, na stotine različitih ručnih radova, posetila su deca iz vrtića PU “Čika Jova Zmaj” Pirot.

Učiteljica, Danijela Živković, kaže da su deca sa izuzetnim oduševljenjem i radošću spremala izložbu uz pomoć svojih roditelja.

“Roditelji su nam u svakom trenutku velika podrška, veliki saveznici i partneri u vespitanju i nekim slobodnim aktivnostima koje mi imamo, a deca ih mnogo vole. Pošto je osnovna tema Vaskrs, svi naši štandovi imaju neke motive vezane za taj praznik. Učenici su pravili korpice za jaja, venčiće sa jajima, korpice za čuvarkuću, ima tu svećnjaka, kadionica, sve ono što asocira na naš veliki praznik. A, pošto su vaskršnja jaja sama po sebi šarena tako je i ova naša izložba prava “Šarenijada”.

Živkovićeva je još dodala da je sutra svečano otvaranje Manifestacije, u 9 časova, kada će se predstaviti učenici starijih razreda sa nastavnicom srpskog jezika koji predstavljaju Forum teatar. Reč je o predstavi koja se odnosi na rešavanje nasilja putem razgovora i na miran način. Posle toga će nastupiti školski hor, zatim će uslediti dva roditeljska sastanka, a posle toga razgledanje izložbe koja je prodajnog karaktera.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker