Lokalna samouprava

Saradnja sa školama iz Bugarske

U poseti Pirotu ovih dana borave učenici Ugostiteljsko turističke škole iz bugarskog grada Pirdop. Danas je povodom boravka đaka iz Bugarske u Pirotu priređen i prijem za sve đake i profesore u opštini Pirot.

Učenici borave u Pirotu kod svojih vršnjaka iz Ekonomske i Mlekarske škole u Pirotu. Zajedno su imali praktičnu nastavu u ovim školama kako bi se upoznali sa školskim sistemom naše zemlje, a imaće vremena da se upoznaju i sa kulturno-istorijskim spomenicima našeg grada.

ACA_4214_resize

Učenice, profesore i direktore ovih škola danas je u zgradi opštine Pirot primio opštinski većnik zadužen za vanprivredu Boban Nikolić, koji im se zahvalio na posetio i kazao da se nada da će ova saradnja da postane tradicionalna.

-Opština Pirot ima odličnu saradnju sa gradovima iz susedne Bugarske, sa kojima zajednički realizujemo veoma važne projekte i gradimo infrastrukturne objekte u okviru Programa prekogranične saradnje naše dve zemlje, finansiranog od strane EU. Zbog toga nas raduje uspostavljanje saradnje na svim nivoima između Srbije i Bugarske-kazao je Nikolić.

ACA_4215_resize

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker