Gradska hronika

Saobraćajna policija: Kontrolisani biciklisti, od 60 biciklista 19 bilo u prekršaju, 18 nije imalo upaljena svetla, jedan bio pijan

Prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti bicikl mora da ima upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno svetlo na zadnjoj strani.

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da u dane vikenda (16.12 – 19.12.2022 godine), na teritoriji Policisjke uprave Pirot nije bilo saobraćajnih nezgoda.
U redovnoj kontroli saobraćaja isključen je jedan vozač koji je upravljao putničkim motornim vozilom u stanju veoma teške alkokolisanosti od 1,71 promila alkohola u organizmu.
U redovnoj kontroli saobraćaja na putevima koja je usmerena na kontrolu vozača bicikla, u dane vikenda kontrolisano je 60 biciklista. Tom prilikom otkriveno je 19 prekršaja od strane istih (1 biciklista upravljao pod dejstvom alkohola i 18 biciklista nije imalo upaljena svetla).

Prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti bicikl mora da ima upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno svetlo na zadnjoj strani. Za nepoštovanje ove odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u naseljenom i van naseljenog mesta predviđena je novčana kazna od 3.000 pa do 40.000 dinara, odnosno kazna zatvora u trajanju od 45 dana u slučaju izazivanja opasnosti za drugog učesnika u saobraćaju ili prouzrokovanja saobraćajne nezgode. Svi putevi na teritoriji Policijske uprave Pirot su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano uz pojačanu opreznost zbog moguće poledice na kolovozu.

Na svim putnim pravcima vidljivost je dobra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker