Ljudi velikog srca

Mladi su zakon!

 Danas je u Medija centru Doma kulture promovisan Resurs centar za Pirotski okrug  preko koga će udruženja građana i neformalne grupe moći da realizuju projekte koji će imati i humanitarni karakter. Resurs centrom upravljaće Udruženje građana “Vizija” iz Pirota i po rečima predsednika Upravnog odbora “Vizije” Milana Antića, svi projekti koji se odobre preko ovog programa moraće da imaju humanitarnu komponentu koja prevashodno treba da bude usmerena na pomoć poplavljenim područjima.

“Vizija” je još sredinom meseca uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta raspisala  konkurs pod nazivom “Mladi su zakon” za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih u Pirotskom okrugu.


Po Antićevim rečima, preko ovog programa, za finansiranje omladinskih volonterskih i humanitarnih projekata biće podeljeno ukupno 700.000 dinara, a cilj “Vizije” je da što veći broj udruženja građana i neformalnih grupa dobije pomoć za realizaciju projekata.  Na konkurs mogu da se jave udruženja i neformalne grupe iz celog Pirotskog okruga, a rok za konkurisanje je do 25. jula.

vizija

-“Vizija” ima i nove prostorije u ZIP centru tako da sve detalje i nedoumice vezano za realizaciju projekata možete razrešiti ako dođete kod nas i mi ćemo vas uputiti i dati sve detalje oko konkurisanja. Takođe, sve detalje, kao i neophodnu dokumentaciju možete naći i na sajtu Vizije-kaže Miloš Dinić, koordinator ovog programa.

ACA_2070_resize

Tekst konkursa:

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu koji ima za cilj da podstiče aktivizam, volonterizam i humanost mladih širom Srbije!

TEMA KONKURSA:

Konkurs je namenjen vama, kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje:

-promovišete solidarnost i humanost
-učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme
i/ili organizujete aktivnosti za mlade u tim prostorima

-učestvujete u akcijama zaštite životne sredine
-promovišete međugeneracijsku saradnju
-promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
-promovišete zdrave i bezbedne stilove života
-podstičete preduzetnički duh kod mladih

NAPOMENA: S’ obzirom na prirodnu katastrofu koja je zadesila Srbiju i potrebe sanacije posledica polava, neophodo je da svaki omladinski projekat bude i humanitarnog karaktera i bude na neki način usmeren na područja pogođena poplavama.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI:

 

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Pirotskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Napomena za vas: ukoliko želite da se prijavite kao registrovano udruženje mladih,  Resurs centar za Pirotski okrug,  Vas može informisati o upisu u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, koju vodi Ministarstvo omladine i sporta. Tokom trajanja programa, biće neophodno da budete evidentirani da biste ušli u proceduru izbora omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani. Neformalne omladinske grupe ne treba da budu evidentirane.

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Prijavite se na Konkurs slanjem popunjenog obrasca za pisanje predloga omladinskog projekta  do 25. jula 2014. godine na email: [email protected], ili poštom na sledeću adresu:”Vizija” Pirot, Moravska 3, 18300 Pirot,  sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular možete preuzeti sa sajta Resurs centra za Pirotski okrug: www.vizijapirot.org, ili  na omladinskom Internet portalu: www.mos.gov.rs/mladisuzakon, a za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti:”Vizija” Pirot, Trg Republike 97, Pirot, putem elektronske pošte na email:  [email protected]  ili telefonom na broj: 066/323-124.

Prijavi se na konkurs koji traje od 18. juna do 25. jula 2014. godine!

BUDI HUMAN!

AKTIVIRAJ SE i Ti!

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker