Gradska hronika

Sanirani “krateri” po gradu

Tokom jučerašnjeg dana objavili smo vest gde smo upozorili da se veliki broj vozača ovih dana suočava sa problemom prekopa, kojih ovih dana ima previše po gradu.

Prekopi posle 2Po nalogu inspekcijske službe Opštine Pirot i resornog Odeljenja, već danas su  svi prekopi sanirani.

Juče smo izdali nalog izvođaču radova, beogradskoj firmi “Logo”, da pod hitno vrati prekope u prvobitno stanje, kako im stoji u uslovima. Dobili smo uveravanje da će sve srediti danas.  – kazali su u Odeljenju za urbanizam i komunalnu delatnost, i upozorili da neće dozvoliti da bilo ko urušava grad.Prekopi posle1

Direktor Direkcije za izgradnju grada, Branislav Kostić izjavio je juče prilikom obilaska terena da je nedopustivo ponašanje izvođača iz Beograda, koje su angažovale kompanije Telenor i Telekom, i da će takvo ponašanje biti sankcionisano od strane inspekcijskih službi Opštinske uprave Pirot.

– Naše službe naprosto ne mogu da postignu da zakrpe sve prekope koje iza sebe ostavljaju izvođači radova. Jedan od uslova za dobijanje dozvole za radove koji su neophodni, je i saglasnost Direkcije, uz uslove koje im propišemo, a to se u ovom slučaju odnosi da nakon izvršenih radova, kolovoz i trotoarne površine, izvođač vrati u prvobitno stanje – kazao je Kostić, i dodao da većina prekopa koja se vrati u “prvobitno stanje”, vrati se nestručno i loše, pa je Direkcija nakon godinu ili dve prinudjena da te iste prekope ponovo radi.

Tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker