Gradska hronika

Sami otvorili novu “raskrsnicu” i ugrozili bezbednost Piroćanaca

Na završetku ulice Cara Dušana i početku ulice Berilovački put, na ulazu u naselje Đeram, nekoliko dana je već u funkciji nova raskrsnica, koju je bez ičijeg naloga “projektovala” i “otvorila”, kako kažu očevici, pirotska autoprevoznička firma, radi lakšeg prolaska kroz ovu deonicu puta do trase Koridora.

20151113_081608-640x360Meštani ovog dela grada brinu za opštu bezbednost učesnika u saobraćaju, jer novootvoreni put, koji je probijen i nasipan, se nalazi na samo par metara od podvožnjaka i pod pravim uglom seče ovu prometnu ulicu. 

– Urađena je i stavljena u funkciju saobraćajnica II ring, što je za svaku pohvalu, jer je dosta olakšala komunikaciju između dva dela grada, ali je neko uspeo da uruši to za samo mesec dana. Svakodnevno prolaze pretovareni kamioni koji urušavaju put, a najnovija bahatost se ogleda u tome što su pre par dana sami napravili novu raskrsnicu, ne brinući o bezbednosti, već samo o tome da sebi olakšaju prolaz, jer su jednu deonicu puta već uništili i ona je sada neprohodna. Skrećemo pažnju i saobraćajnoj policiji da se uključe i spreče moguće nesreće – apeluju meštani naselja Đeram.

20151113_081555-640x360Opštinske inspekcije su odmah reagovale.

– Naši inspektori su obišli već pomenutu raskrsnicu i istina je da je neko svojevoljno probio put i napravio sebi novi prolaz. Vlasniku firme za koju se sumnja da je ovo uradila, naloženo je da se javi našem odeljenju radi izjave u vezi ovog slučaja. Nakon toka inspektor će sačiniti Rešenje po kom se mora postupiti. Kako god, sve što je urađeno, moraće da se vrati u prethodno stanje – izjavio je Pirotskim vestima Zoran Krstić, načelnik odeljenja za saobraćajno komunalnu delatnost.

Slične vesti

5 Comments

  1. Zasto niko ne sme da kaze ko je taj autoprevoznik, i sta je kazna, vracanje na staro, ajde bre vise, kako vas nije sramota. Da sam ja napravio raskrsnicu, i g…. bi mi uzeli u sudu. Nalozili vlasniku firme da se javi. A da sam juce udario u kamion Kubik transa, sta bi onda bilo, pravilo desne strane jel?

  2. Pa opste poznata stvar je da se ovde o gazdama nista ne givori niti pise jer su iznad zakona i u dzepu su im svi inspektori pa im tako prica o javljanju ne pije vodu

  3. Ovo je strasno. Takva samovoljnost i bahatost pomenute firme Kubik trans jos nisam video. Svaka cast inspekcijskim sluzbama i one moraju da ne samo narede da vrati na staro i postavi barijere vec i debelo odgovara za neverovatno ugizavanje bezbednosti u najvecem naselju u gradu. Isto tako sa par meseci vise nece biti ni PUTA ZA PLANINARSKI DOM i Staru Planinu. Neka se i tamo prosetaju insekcijske sluzbe da vide kako izgleda taj put opet zbog pomenute firme KUBIK TRANS.

  4. STRASNO!!! Prosekli su put na par metara od podvoznjaka gde prolaze deca i biciklisti. To su prosekli pre tacno nedelju dana i taj put niko ne zatvara, sta treba, da kamion nekog bicilistu “smrvi” da bi neko zatvorio taj put. Ispred pruge sa obe strane postoje velika ulegnuca.U ulici Djeram sahte su pocele da pucaju od prevelikog opterecenja. Na raskrsnici ulica Vidlicka i Mite Gage postoji jedna velika rupa koju su napravili kamioni. A sto se tice vozaca kamiona,ja mislim da su oni vozacki ispit polagali na livadi,jer uopste ne postuju pravila saobracaja. Pitam se da li misle da ako oni voze jace vozilo od mog imaju prvenstvo prolaza?
    I na kraju sta ce se desiti? Vlasnik firme potegnuce svoje veze i cela stvar ce zavrsiti u necijoj fioci, pod kljucem, dok je bezbednost svih nas ugrozena. KUBIK TRANS ce zavrsiti svoj posao, otici ce da gradi drugu deonicu puta,a nama ce da ostanu ulegnuca i rupe na putu koje ce nasi putari otklanoti pitaj Boga kad.

    1. Ulicu su razbili za 2 nedelje, Isidore Sekulic, posto novinari za to cute, 20 god cekaju ljudi na asfalt i ovi su razbili skroz. Takodje novoasfaltirana ulica od novog mosta pa na izlazu kod kasarine je pukla i ulegla se zbog ovij i nikom nista. Treba narod da se skupi pa popreci kola pa da vidi, a ne gazda se uzdize kao da mu je to u nasledju ostavljeno

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker