Kultura

Salon arhitekture u Beogradu: Gran pri Salona za projekat u kome je učestvovao i naš sugrađanin dr Mirko Stanimirović

Na nedavno završenom Sajmu arhitekture u Beogradu, najznačajnije priznanje – gran pri, dodeljen je projektu izgradnje višenamenske lamele Elektronskog fakulteta u Nišu (na fotografijama), u čijij realizaciji je učestvovao i Piroćanac dr Mirko Stanimirović, inače docent na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu.

Gran pri za arhitekturu dodeljen je 12. maja 2021. godine u okviru 43. Salona arhitekture u Beogardu.

Mirko Stanimirović je rođen u Beogradu, odrastao je u Pirotu, diplomirao je i doktorirao arhitekturu na Univerzitetu u Nišu, na kome radi kao docent. Završio je Académie des Beaux-Arts Sainte Radegonde u Turu u Francuskoj u klasi profesora Jovana Zeca. Od 2010. živi opet u Pirotu. Imao je 11 samostalnih i više od 40 kolektivnih izložbi u zemlji inostranstvu.

Mirko Stanimirović – desno

“Počastvovan sam ovom nagradom. Za nas arhitekte je nagrada Salona vrednija od zlatnog runa. U proteklih par godina Višenamenska lamela Elektronskog fakulteta u Nišu je građena po projektima koji je uradio naš tim od oko 20 inžinjera. Dizajn je urađen za Elektronski fakuleta prema viziji koja zahteva šire objašnjenje, što možemo uraditi u bliskoj budućnosti-kaže Stanimirović za Pirotske vesti.

autor fotografija Mirko Stanimirović

Zlatna arhitektura Pirota – izložba koja se ne propušta u Galeriji “Čedomir Krstić”

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker