Gastronomija

Sajam peglane kobasice – Traži se krevet više za 28. i 29. januar

Interesovanje za ovogodišnji Sajam peglane kobasice je ogromno, kažu u Turističkoj organizaciji Pirot. Smeštajni kapaciteti su popunjeni a najveći broj posetilaca  se očekuje  iz susedne Bugarske. Svoje proizvode ponudiće 36 izlagača, proizvođača peglane kobasice. U sportskoj hali će još biti i prateće vinarije, proizvođači sireva i mlečnih proizvoda a ispred hale će biti  preko stotinu štandovana kojima će se prodavati različiti poljoprivredni proizvodi i prerađevine.

I ove godine promoter Sajma peglane kobasice je Turistička organizacija Pirot i Andrej Šepetkovski filmski i televizijski glumac, dramski pisac i pedagog. Iz Turističke organizacije najavljuju jedinstvenu gastro manifestaciju i fantastičan kvalitet peglane kobasice koji  je iz godine u godinu sve bolji.

Dragan Jovanović iz Turističke organizacije Pirot kaže da u legalnim, regostrovanim   smeštajnim objektima,   nema slobodnog mesta za noćenje tokom predstojećeg vikenda.  „Još pre dve nedelje tražio se krevet više za dane Sajma, sada se smeštaj može  naći  samo ako bi  neko otkazao rezervaciju“ – kaže Jovanović .  Najveći broj posetilaca očekuje se iz Sofije i to onih koji će doći u jednodnevnu posetu. Karte se još danas mogu kupiti po ceni od 150 dinara, u subotu i nedelju cena ulaznice će biti 200 dinara.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker