Gradska hronika

Sajam nauke u Pirotu

U OŠ  ,,Sveti Sava“ se   u sredu, 30.03. kao i svake godine organizuje Sajam nauke. Sajam organizuju nastavnici  prirodnih nauka, a cilj je da se nauka na zanimljiv način približi sadašnjim i budućim učenicima škole.

image

Tim povodom, organizovan je dolazak mališana  predškolskih grupa iz vrtića ,,Crvenkapa“ , ,,Prvomajski cvet“ i ,,Neven“ sa roditeljima i vaspitačima.
Predviđene su tri grupe aktivnosti, koje počinju u 16:30 :
Sajam nauke u školskoj trpezariji gde će učenici starijih razreda škole predstaviti budućim učenicima i njihovim roditeljima zanimljive oglede iz fizike, hemije i biologije.
U svečanoj sali školske medijateke roditeljima i deci će se obratiti psiholog škole i podeliće uputstvo kako da uspešno pripreme svoju decu za polazak u školu, a decu će pozdraviti svojim programom članice kluba ritmičke gimnastike ,,Sirene“.Zatim će svi zajedno  pogledati film o školi.
U  produženom boravku deca i roditelji će se upoznati sa ovim posebnim oblikom vaspitno-obrazovnog rada po kome je naša škola jedinstvena i prepoznatljiva u gradu, kao veliko olakšanje zaposlenim roditeljima i mesto gde se deca druže, uče, stiču radne navike i uvažavaju se. Biće im prikazan kolaž vannastavnih aktivnosti.

U četvrtak, 1.04.2016. Sajam će biti otvoren za učenike mlađih razreda škole i za sve zainteresovane sugrađane.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker