Lokalna samouprava

Sa jednim od izvođača lokalnih javnih radova raskinut ugovor zbog nenamenskog trošenja para

U okviru ovogodišnjih javnih radova na lokalnom nivou odobreno je ukupno 26 projekata, od kojih je samo u jednom slučaju zbog nenamenskog trošenja sredstava Komisija za kontrolu i odobravanje javnih radova raskinula ugovor sa izvođačem radova.

Među važnim projektima koji su uspešno realizovani su poboljšanje vodosnabdevanja u vikend naselju Vrelo i selu Barje Čirlik, uređenje seoskih grobalja u staroplaninskom selu Rosomač kao i u selu Sukovo, a Muzej Ponišavlja je zahvaljujući javnim radovima u potpunosti rekonstruisao ambar, koji se nalazi u sastavu muzejskog kompleksa, u skladu sa zahtevima i uputstvima Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša. Ovaj objekat je bio u veoma lošem stanju pa je skinuta najpre ćeramida, izvršena zamena nosećih greda, tavanica je podaščana čamovom građom, urađena hidroizolacija i vraćena natrag ćeramida kako bi ovaj objekat u potpunosti zadržao svoj autentični izgled.

_DSC5974

Takođe, u potpunosti je preuređen prostor oko Pećinske crkve u Rsovcima, gde se nalazi čuvena freska Isusa Mladenca na kojoj je Isus prikazan bez kose-ćelav. Postavljen je senik, ljuljaške, ceo teren je očišćen i sređen, a postavljen je i sto sa četiri klupe, klackalica kao i ložišta za roštilj u kojima bezbedno može da se loži vatra bez opasnosti da se izazove požar._DSC5947

Vrednost svih realizovanih radova iznosi 6.355.000 dinara, a od ukupnog broja projekta, četrnaest je realizovano u selima, a ostatak u gradu.

Komisijom za odobravanje i kontrolu javnih radova predsedavao je zamenik predsednika opštine Branislav Kostić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker