Kultura

“Sa druge strane obloga”, promocija knjige Bogdana Stevanovića u Pirotu

Promocija knjige “Sa druge strane obloga“ autora Bogdana Stevanovića Blogdana održaće se 15. maja sa početkom u 19h u Caffe&Wine baru Kutak, u ulici Ćirila i Metodija 11 u Pirotu. Sa ljubiteljima pisane reči pisac će razgovarati o svom novom delu “Sa druge strane obloga“ ali i o prvoj knjizi „Obloge od mastila“ koje je objavilo Vulkan izdavaštvo. 

“Sa druge strane obloga“ je nesvakidašnja knjiga koja se čita sa obe strane. Nema zadnju koricu već dve naslovne strane, zato se poput peščanog sata može okretati i čitati i od napred i otpozadi. Čitalac po svojoj želji bira odakle će početi i u zavisnosti od toga odrediće redosled priča, utisak o početku i završetku knjige, ali i čitavu sudbinu sopstvenog doživljaja svega napisanog u ovoj knjizi. Knjiga je zbirka od 67 priča raspoređenih u dva poglavlja – Rane i Obloge.
 
Knjiga “Obloge od mastila“ je zbirka koja sadrži  87 priča raspoređenih u sedam poglavlja.Pored većine tekstova sa bloga u njoj se nalazi i posebno poglavlje Neobjavljene priče koje sadrži sedam tekstova koji nisu bili objavljeni na blogu, već su specijalno napisani za knjigu. Osim poglavlja Ogrebotine, Ljubav, Porodica, Balkan, Depeše sa Marsa, Neobjavaljene priče i Um, u knjizi se nalaze i svi aforizmi napisani u proteklom periodu od deset godina koliko je ova knjiga i nastajala.

Bogdan Stevanović rođen je u Beogradu 17. decembra 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za turizmologiju. Posle osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. 

Autor je projekta Svet dostupan svima, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača humanitarnog pokreta Pokaži malo da ti je stalo i akcije Pruži korakIzabravši ime Blogdan, od decembra 2014. piše istoimeni blog koji je za dve godine okupio više od 100.000 pratilaca. Priče sa bloga prenosili su vodeći onlajn i štampani medij u zemlji i regionu. Prva knjiga ”Obloge od mastila” u izdanju Vulkan izdavaštva imala je četiri tiraža pri čemu se od svakog prodatog primerka 50 dinara donira NURDOR-u. Drugu knjigu ”Sa druge strane mastila” objavio je početkom 2019. godine. Bogdan je TEDex govornik i kolumnista.Ulaz je slobodan.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker