Lokalna samouprava

Sa aspekta investicija i realizovanih planova 2021. uspešna za javna preduzeća u Pirotu, ocenjeno na kolegijumu direktora i gradonačelnika

Osnovni cilj redovnih kolegijuma gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića, i direktora javnih preduzeća u gradu jeste presek stanja realizovanih aktivnosti i sagledavanje predstojećih poslova. Govoreći o građevinskoj sezoni, na današnjem sastanku, Vasić je rekao da očekuje da ona u potpunosti bude realizovana. Ono što je dobro sva preduzeća bez ikakvih problema pružaju građanima komunalne usluge.

S obzirom da je počela grejna sezona gradonačelnik, Vasić, je rekao da se uprkos nekim najavljenim problemima, pre svega oko cene gasa, odvija uredno. Takođe, uredno je i vodosnabdevanje, a razgovaralo se i o planovima za narednu godinu.

“Još uvek imamo nejasnoća oko politike cena komunalnih usluga u odnosu na cene energenata koje utiču na realizaciju komunalnih usluga, kao što je cena gasa, ili električne energije. Očekuju se instrukcije od Ministarstva finansija kakva je situacija sa masom zarada i sa povećanjem plata u javnom sektoru, tako da ćemo o ovim pitanjima opet govoriti u nekom narednom periodu. Želim da istaknem da naša javna preduzeća rade kvalitetno i dobro, da imaju investicije i visok nivo investicionog održavanja. Svi ovi problemi koje imamo jesu problemi za nas i direktore da ih rešavamo” – kazao je Vasić.

U narednoj godini počeće primarna selekcija komunalnog otpada što će iziskivati kupovinu nove opreme, vozila i upošljavanje nove radne snage, dodao je Vasić. Na Regionalnoj deponiji biće otvorena linija za sekundarnu separaciju komunalnog otpada i očekuje da će 2022. godina biti dobra, s obzirom da tekuću godinu, sa aspekta investicija i realizovanih radova, ocenjuje kao veoma uspešnu za sva javna preduzeća.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker