Ljudi velikog srca

“S Tamarom u akciji” ponovo u Pirotu – Rančići dobijaju krov nad glavom

Porodica Rančić zahvaljujući ekipi emisije S Tamarom u akciji dobiće potpuno renoviran dom u naselju Tanasko Rajić. U ovoj porodici žive trojke Monika, Milica i Milijana, koje od rođenja boluju od cerebralne paralize zbog čega su imale veliki broj operacija. U realizaciji ove akcije i ovoga puta partneri ekipi emisije su Gradska uprava Pirot, Javno preduzeće za planiranje i izgradnju grada, kao i JP “Komunalac”, koje mehanizacijom i radnom snagom pomaže da Rančići novi dom dobiju što pre.

Kako je Pirotskim vestima kazala Tamara Grujić, autorka serijala, kada je ekipa jesenas bila u Pirotu, čula je za porodicu Rančić.

-U principu porodica nema potpuno ruiniranu kuću kakve smo navikli da vidimo u akciji, ali ova porodica ima troje dece koje moraju na operacije. Kuća će biti potpuno prilagođena za kretanje osoba sa invaliditetom, od ulaza u kuću, kupatila i kompletno celi objekat. Imamo ogromnu podršku u Pirotu, od strane lokalne samouprave, gradonačelnikom lično, Direkcijom za izgradnju, Komunalcem, zaista imamo veliku podršku zbog čega rado dolazimo u Pirot-kazala je Grujićeva.

Majka trojki Olgica Rančić kaže da je predosećala da će ekipa serije biti u Pirotu.

-Deca nisu verovala, ali sam ja predosećala. Presrećni smo što će da se uradi ono što smo mi odavno planirali ali nismo mogli, da se urade prilazi da deca mogu da uđu u kuću, da se Milici omogući prilaz kolicima u kuću, u toalet, renoviraće sve a meni je najbitnije da Milica može da uđe i izađe sama kolicima. Devojke mi pomažu puno, snalazimo se, radimo i dodatne poslove, u kući one sve rade, ja radim poljoprivredu, organizovali smo se sve, složni smo a sada, kada kuća bude potpuno renovirana, imaćemo neuporedivo bolje uslove za život-kaže majka Olgica.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker