Sport

Rukometašice Pirota počele sa pripremama

Rukometašice Pirota, koje su jesenji deo prvenstva Prve rukometne lige “Istok” B završile na prvom mestu bez poraza, odazvale su se na poziv svog trenera, Nine Tošić, čime su praktično počele pripreme za nastavak takmičenja. U Hali “Kej” večeras je održana uobičajena prozivka na kojoj je bilo dvadesetak rukometašica.

Trener pirotskih rukometašica, Nina Tošić, kaže da uprkos svemu velika pauza u radu nije napravljena. Prvenstvo je prekinuto zbog epidemije i poslednje kolo nije odigrano. Do 20. decembra prošle godine radilo se na tehnici, naročito sa mlađim rukometašicama, ali ono što jeste problem u ovom trenutku je to što nije poznat tačan datum nastavka prvenstva.

“Odlučila sam da krenemo sa radom očekujući svakog momenta da saznamo tačan datum nastavka prvenstva. Ja se nadam da će to biti najkasnije početkom marta, da ne čekamo tako dugo, jer bi to bila velika pauza koju nemamo čak ni leti. Ovo je zimski deo, počela je škola, imamo dosta rukometašica koje rade pa ćemo trenirati jednom dnevno. Sumnjam da ćemo moći da izađemo napolje i održimo trening. Nadam se da će prvenstvo krenuti, ipak, krajem februara, ili početkom marta. Mislim da smo na vreme počele sa radom. Jedan od problema će sigurno biti odigravanje trening utakmica. Ako se oduži do aprila moraćemo da se prilagodimo i više radimo sa mlađim rukometašicama, a da se takmičarska ekipa kasnije priključi”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker