Sport

Rukometašice obezbedile titulu, košarkaši poraženi

Košarkaši Pirota izgubili su večeras u utakmici protiv ekipe Železničara iz Inđije rezultatom 68:63. Iako je ekipa Pirota pružila dobru partiju, ipak se nedostatak ponajboljeg pojedinca u timu Zorana Petrovića  Vlade Stanisavljevića “osetio” u igri Piroćanaca pa su domaćini ipak uspeli da slave na kraju.jagodina

Najefikasniji u ekipi Pirota bio je centar Kosanović koji je postigao čak 24 poena. Odlični su bili i Mukanović, koji je imao čak 12 asistencija, kao i Mladenović, Filipović.

Rukometašice su odigrale još jednu “simultanku” protiv Vranjanki i trijumfovale ubedljivim rezultatom 48:16 čime su obezbedila titulu prvaka, ali je njihov nastavak takmičenja u borbi ka najvišem rangu pod znakom pitanja iz finansijskih razloga.

Ovog vikenda nastupao je i Uroš Mijalković, koji je boje nacionalne reprezentacije branio na Bosfor kupu. Mijalkoviću su ovo prvi mečevi u seniorskoj reprezentaciji sa izuzetno teškim protivnicima pa je tako na ovom kupu u prvom kolu “naleteo” na seniorskog šampiona Tajlanda od koga je tesno poražen, uprkos odličnoj partiji.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker