Gradska hronika

Rokeri održali lekciju iz humanosti

Pirotski rok bendovi Abaddon, Burning leaf i Legacy na humanitarnom koncertu koji je večeras održan u Omladinskom kulturnom centru uspeli su da sakupe oko 90.000 dinara za teško obolelog osamnaestomesečnog mališana Mateu Lazarevića, koji je u samo prvih deset meseci života imao sedam teških operacija zbog komplikacija sa crevima, a u međuvremenu je oboleo i od hepatitisa B i epilepsije.humanitarni koncert

Inicijator ove akcije je studentkinja iz Pirota Emilijana Ranđelov. Njenu su ideju zdušno podržali pirotski bendovi koji su odmah pristali da održe humanitarni koncert za koji je prostorije i ozvučenje obezbedio Omladinski kulturni centar. Akciju su podržali i pirotski bajkeri, članovi Moto kluba “Anđeli” koji su takođe prikupili značajnu svotu novca i u velikom broju došli na koncert. Posetioci su mogli da kupe i majice sa natpisom Burning leaf, od kojih  je sav prihod takođe namenjen malom Matei.

koncdrt

-Čim sam videla priču o Matei, odmah sam razgovarala sa prijateljima koji sviraju kako bi izašli u susret nekome kome je to potrebno. Drago mi je da je OKC večeras bio prepun. Celokupan prihod od prodaje ulaznica po ceni od 200 dinara  koje su se prodavale išao je za Mateu-kaže Emilijana.

Matein otac Miljan Lazarević prisustvovao je koncertu nakon čega je kazao Pirotskim vestima da želi da izrazi zahvalnost svima koji su se uključili u akciju pomoći Matei.

-Ovo je ogromna pomoć za nas. Od sveg srca želim da se zahvalim svima koji su organizovali koncert, ali i ostalim ljudima dobre volje koji su nam pomogli na bilo koji način kako bi obezbedili novac za kupovinu specijalne uvozne hrane za Mateu i za skupe lekove. Pomogla nam je i opština tako da su nam ljudi dobre volje dali snage da se još više borimo za našeg Mateu-kazao je Miljan.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

5 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker