Kultura

Rok maraton u Omladinskom kulturnom centru

Omladinski kulturni centar ovog meseca slavi prvi rođendan pa će tim povodom biti organizovano nekoliko koncerata domaćih, ali i inostranih bendova i niz drugih manifestacija.DSC_6024

Po rečima Marka Zubića iz UG “Osveženje”, najpre će 21. septembra biti organizovan koncert pirotskih bendova pod nazivom “Rok maraton” na kome će nastupiti veliki broj pretežno mladih pirotskih rok sastava.

-Udruženje građana “Osveženje” je raspisalo i konkurs za sve mlade bendove koji žele da se predstave publici na ovom koncertu. Pet dana kasnije, 26. septembra u Omladinskom kulturnom centru nastupiće bugarski metal bend “Cold in december” iz Pernika. Njihova predruga biće pirotski sastav “Burning leaf”. Dan kasnije nastupiće i  kultni američki bend “Two cow garage”. Ovaj bend se trenutno nalazi na evropskoj turneji, a osim Pirota nastupiće i u Beogradu i Paraćinu. Reč je o iskusnim muzičarima koji su iskombinovali alternativni i garažni rok sa katrni muzikom. Na kraju, 28. septembra biće održana manifestacija “100.000 pesnika za promene” u organizaciji Udruženja građana “Pirot E publika” na kojoj će se predstaviti veliki broj mladih poeta iz ovog kraja-kaže Zubić.

tekst i foto-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker