Obrazovanje

Ritmičkom igrom učenici OŠ “Vuk Karadžić” ukazali na značaj zdrave ishrane

Ove sedmice deca su u centru pažnje s obzirom da je počela Dečja nedelja. Kao što je poznato obeležava se pod sloganom “Dete je dete da ga volite i razumete”, a posebno će ovih dana biti živo i razdragano u školama. Tako je danas bilo i u OŠ “Vuk Karadžić” gde su učenici mlađih razreda izveli prigodan performas, jednu ritmičku igru o temi ” Iako ti nije pravo najbolje je jesti zdravo”. 

Učiteljica u OŠ “Vuk Karadžić”, Mirjana Manić, kaže da je juče na početku prvog časa otvorena Dečja nedelja u svim odeljenjima u Školi. Danas je održana ritmička igra i aktivnost učenika koja je posvećena zdravoj hrani.

“Mi smo uzeli da deca imaju pravo da se zdravo hrane pa je naša tema “Iako ti nije pravo najbolje je jesti zdravo”. Deca u spremila jednu ritmički igru i napisala su svoje radove. U pripremi su učestvovale učiteljice drugog i četvrtog razreda sa svojim učenicima. Želimo da ukažemo da deca treba zdravo da se hrane, da bi zdravo rasla i porasla”- rekla je učiteljica Manić.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić”, Tugomir Cvetković, kaže da se tokom cele godine pažnja posvećuje deci, ali ova nedelja je nešto posebno.

“U svakom slučaju mi želimo da su sve nedelje posvećene deci, njihovom obrazovanju, vaspitanju i zaštiti. Mi činimo ove nedelje malo više nego uobičajeno kako bi se osećali posebno. Naravno i bez medijske pažnje to ne bi bilo to” – rekao je Cvetković.

Foto i video: Stefan Ćirić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker