Gradska hronika

Rešiti problem divljih šlep službi

BEOGRAD- Svetska automobilska federacija (FIA) dala je punu podršku Auto moto savezu Srbije (AMS S) u razvoju i realizaciji postojećih planova, projektima i akcijama koje se sprovode u Srbiji u cilju razvoja i unapređenja bezbednosti saobraćaja, saopšteno je iz AMŠ posle sastanka rukovodstva saveza sa funkcionerima federacije.

U saopštenju se precizira da su se predsednik i generalni sekretar AMS S Mirko Butulija i Predrag Đurđev sastali sa visokim funkcionerima Svetske automobilske federacije (FIA) Vernerom Krausom iz Austrije, članom Senata i svetskog Saveta za Auto Mobilnost i Turizam i Danijelom Starmanom iz Slovenije, predsedavajućim za Regiju klubova Istočne i Centralne Evrope.

autoput_2

„Srbija kao granica između istoka i zapada prometna i saobraćajno frekventna, ima važnu poziciju i ulogu u unapređenju bezbednosti saobraćaja i mnogobrojnih putnika u tranzitu “, rečeno je danas na ovom sastanku u AMŠ. 

Dvojica visokih predstavnika FIA, izrazili su nadu i dali punu podršku AMS S da u saradnji sa MUP Srbije, reši postojeći problem „divljih šlep službi“ na putevima, koje nisu u sistemu AMŠ, a koje neprimereno, naročito na auto putu stranim vozačima, članovima svojih nacionalnih klubova koji su takođe članovi FIA, kroz Srbiju usluge naplaćuju po enormno visokim cenama. 

Tako bi se u Srbiji sačuvao pun kredibilet i ugled koji AMS S kao član Automobilske svetske federacije uživa decenijama unazad, kako u oblasti auto-moto sporta, sprovodeći uspešno važne projekte i akcije. 

Uz punu podršku daljem radu, razvoju i zajedničkoj saradnji, visoka delegacija FIA, pozvala je predstavnike AMS S da uzvrate posetu i da kao ugledan član ove organizacije i dalje redovno učestvuju u zajedničkim ciljevima i razvoju projekata za bolju bezbednost u saobraćaju ne samo u Srbiji i regionu, već i u celom svetu.

Izvor: Agencija TANJUG

foto-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker