Gradska hronika

Rešen problem sa dotokom vode u Gradsko kupalište

Na današnjem sastanku direktora Sportskog centra Pirot Nenada Đorđevića, direktora HE Pirot Ljubomira Stojanovića, predstavnika grčke firme “Aktor” koja gradi Koridor 10 i načelnika Upravnog okruga Pirot Dimitrija Vidanovića rešen je problem sa dotokom vode u Gradsko kupalište, čime su se stvorili uslovi za nesmetan rad kupališta u narednom periodu, kada nas, po najavama meteorologa, očekuju tropske vrućine.

Kako se navodi u saopštenju Upravnog okruga Pirot, koga su potpisali direktori Đorđević i Stojanović, kao i načelnik Vidanović, dogovoreno je da se obezbedi stalni dotok vode u Gradsko kupalište, kao i nesmetano ispuštanje u korito reke Nišave.

-Na sastanku u Pirotskom upravnom okrugu, predstavnici “Aktora” pokazali su izuzetno razumevanje za rad Gradskog kupališta tokom naredne dve nedelje s obzirom na to da se očekuju tropske vrućine. Redovnu zamenu vode u Gradskom kupalištu(Kompenzacioni bazen 2) garantovaće HE Pirot uz angažovanje Sportskog centra Pirot. Pritom, preduzeće “Aktor” biće redovno obaveštavano o ispuštanju vode u Nišavu kako ne bi bila ugrožena bezbednost radnika i mehanizacije s ciljem nesmetanog izvođenja radova. Nadamo se da će u interesu građana Pirota i okoline do kraja avgusta biti održan stabilni dotok i ispuštanje vode na Gradskom kupalištu-stoji u saopštenju Pirotskog upravnog okruga.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker