Gradska hronika

Republičko takmičenje u Tehničkoj školi

U organizaciji i po kalendaru Ministarstva prosvete Republike Srbije i Zajednice saobraćajnih škola Republike Srbije u petak i subotu 22. i 23. aprila 2016. godine Tehnička škola iz Pirota je domaćin XXIII Republičkog takmičenja učenika srednjih saobraćajnih škola iz područja drumskog saobraćaja.

image

Takmičenje je vrlo zahtevno i izuzetno zanimljivo. Ukupno 120 učenika se takmiče u tri discipline:
– Vozač motornog vozila B kategorije,
– Vozač motornog vozila C kategorije,
– Tehničar drumskog saobraćaja.
Takmičenje se sprovodi po Pravilniku koji je propisala Zajednica saobraćajnih škola i sastoji iz dva dela za sve učenike i dicipline:
– Teorijski deo (testovi znanja iz stručnih i opšteobrazovnih predmeta) odvijaće se u našoj školi od 1700 časova u petak 22. aprila 2016. godine, i
– Praktični deo (veština vožnje između čunjeva, parkiranje i drugo) odvijaće se u subotu 23. aprila 2016. godine na improvizovanim poligonima van škole.
Praktični deo u disciplini Vozač motornog vozila C kategorije odvijaće se u okviru ograđenog parkinga koji se nalazi između fabrike «Aha Mura Prvi maj», dečjeg vrtića i osnovne škole «Dušan Radović».
Praktični deo za discipline Tehničar drumskog saobraćaja i Vozač motornog vozila B kategorije realizuje se na improvizovanim poligonima na sportskim terenima u osnovnoj školi «8. septembar».

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de