Ostale vesti

Republičke inspekcije:(Ne)savesni poslodavci

Republičke inspekcije sa područja Pirotskog okruga, danas su  objavile  izveštaje o radu u drugom kvartalu ove godine.

Uz konstataciju da nije bilo incidentnih situacija, načelnica Pirotskog okruga  Dragana Tončić je govorila o izveštajima o radu Veterinarske, Poljoprivredne, Turističke, Vodoprivredne , Inspekcije za zaštitu životne sredine i Šumarsko-lovne inspekcije, koja je u sezoni branja drva  imala 23 kontrole i tom prilikom, od    drvoseča oduzela 132 kubika ogrevnog drveta-zbog bespravne seče.

Načelnica Sanitarne inspekcija Leposava Veljković, istakla je da je ta inspekcija u posmatranom periodu imala 416 kontrola briseva  i objekata za proizvodnju hrane. Doneto je 67 rešenja za otklanjanje nedostataka u radu i zabranu rada osobama-kliconošama. Tržišna inspekcija na čijem je čelu Slobodan Todorović je u proteklom periodu kontrolisala primenu propisa iz oblasti zaštite intelektualne svojine, promet duvana i akciznih proizvoda, promet zlata i sličnih dragocenosti i nisu utvrđene drastične nepravilnosti.

Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije rada rekao je da ovih vrelih dana poslodavci uglavnom poštuju preporuke o zaštiti radnika u najvrelijem delu dana. Kada je reč o kontroli rada neprijavljenih radnika, bez ugovora o radu registrovano je 63 osoba, a čak 57 njih je nakon kontrole rešio radno-pravni status, tačnije prijavljeni su na poreze i doprinose.  Poslednjih meseci nije bilo teških povreda na radu sa smrtnijm ishodom, a smenjen je i broj lakših povreda na radu-zaključio je Popović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker